Lista: Fem misstag Pep Guardiola gjort i Manchester City

Lista Fem misstag Pep Guardiola gjort i Manchester City

Fem fel Pep Guardiola gjort i Manchester City

Kritiken haglar just nu mot Pep Guardiola, som i den senaste ligamatchen lyckades förlora mot Leicester City med hela 4-2 och den spanske tränaren har det hett runt sig. Trots att klubben ligger på en fjärdeplats i den engelska högstadivisionen och har klarat sig igenom den första gallringen i Champions League och är vidare till åttondelsfinal får Guardiola mycket kritik. Bland annat de tveksamma som nu anser att han kommer bli ”avslöjad” av det engelska spelet, då det är en situation han inte klarar av menar de tveksamma. Guardiola anses dock fortfarande vara en av världens bästa tränare och att anta att katalanen inte har några brister är bara dumt. Trots detta har spanjoren gjort en del misstag i City.

Pep Guardiolas fem misstag i Man City

Det är alltid bra att identifiera misstag, för det är av dem man lär sig. Vad är det mer exakt som Guardiola kanske bör tänka på? Vi har listat en del grejer, och därefter kan en kika på några av våra andra populära listor, till exempel 10 stjärnspelare vars karriärer avslutades på grund av skada, fem klubbar som kan värva Joe Hart och Premier Leagues 10 bästa defensiva spelare som alla slagit igenom bra.

5. Inte lyckats fixa sitt problem med ytterbackarna

Lista Fem misstag Pep Guardiola gjort i Manchester City

Inom dagens moderna fotboll blir det allt viktigare att ha ytterbackar som har talangen att kunna hänga med offensivt och bidraga på kanterna. Då ytterbackarna sällan har någon som markerar dem, en naturlig utveckling allt eftersom spelet har utvecklats, har de mer plats att operera på och måste därför också kunna vara vassa offensivt. Samtidigt måste de också kunna jobba hem. I Barcelona hade Guardiola Dani Alves och i Bayern var David Alaba, Juan Bernat, Philipp Lahm och Rafina alla viktiga i dessa roller, men i City har Guardiola inte funnit eller tagit in några sådana spelare, vilket skapar problem för honom. Varken Gael Clichy eller Bacary Sagna, som Guardiola haft till förfogande på dessa positioner, har sett alltför bekväma ut i Peps system och tränaren måste se till att så fort som möjligt köpa in nya försvarare.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply