Lista: Fem anledningar varför Lionel Messi kan lämna Barcelona till sommaren

Fem anledningar varför Lionel Messi kan lämna Barcelona

Lionel Messi lämnar Barcelona? Lionel Messi lön? Lionel Messi lön 2017 Barcelona? Därför kan Lionel Messi lämna Barcelona? Lionel Messi till Manchester City? Det är inte många som skulle säga emot dig om du påstod att Lionel Messi är världens bästa fotbollsspelare just nu. Den lille argentinaren fortsätter att prestera väl och är ibland ostoppbar i vissa matcher.

Det är inte heller många som skulle klaga på om du sa att den lille argentinaren är den bästa spelaren i världen någonsin. Visst, namn som Cristiano Ronaldo kommer dyka upp när det gäller världens bästa spelare just nu, samtidigt som folk kommer att påstå att Brasiliens Pelé och Messis landsman Diego Maradona varit bättre ur ett historiskt perspektiv.

Men oavsett är han en av världens bästa spelare någonsin och Barcelona bör försöka hålla hårt i honom, även om han närmar sig 30. Dock kan klubben komma att tappa honom nu på grund av ett lönebråk. Barcelona ger i vanliga fall ut rejäla löner, men budgeten är tuff då ”la Pulga” begär en lön på närmare 3,4 miljoner kronor i veckan, något som fått Barca att börja tänka. Kan de verkligen behålla den argentinske superstjärnan?

För det har under de senaste månaderna ryktats om att Pep Guardiola ska begära att Manchester City pungar ut rejäla summor för att Barcelona ska släppa honom. Till en början har ryktena skrattats bort, men nu har till och med seriösa medier i Spanien och England tagit spekulationerna på allvar.

5 anledningar varför Lionel Messi kan lämna Barca

Tidigare har vi på Silly Season gjort listan ”Anledningar till att Manchester United borde värva VNL”, och ”fem anledningar till att Jose Mourinho inte längre är The Special One”. Nu är det alltså dags för oss att lista fem anledningar till varför Lionel Messi efter sommaren inte längre kommer att spela i klubben, efter att ha spelat där sedan han var 13 år gammal.

5. Skattefallet – fick fängelse

Lista Fem anledningar varför Lionel Messi kan lämna Barcelona till sommaren

Det har nog inte undgått många att Lionel Messi och hans pappa, Jorge Messi, båda blev fällda i spansk domstol för skattebrott i juli sommaren 2016. De fick en villkorlig fängelsedom men ”Leo” uppges ändå vara arg och upprörd på den spanska staten, vilket skulle kunna vara en stor anledning att lämna landet, skriver bland annat Marca.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply