Lista: Elva stjärnor med vanliga jobb innan fotbollskarriären

Lista: Elva stjärnor med vanliga jobb innan fotbollskarriären

foto: bildbyrån

Elva stjärnspelare som hade normala jobb innan fotbollen

Stjärnor med vanliga jobb innan fotbollskarriären? I dagens fotboll tjänar spelare enorma summor pengar. Även de yngre och inte lika professionella spelarna tjänar enorma mängder pengar när det kommer till herrsidan. Kolla bara på spelarna i Manchester United, Paris Saint-Germain, FC Barcelona och Real Madrid. Som någorlunda professionell fotbollsspelare idag kan du klara dig på den lön du får ut av klubben, men så är det inte när en kommer ner till de lägre ligorna, och innan du har fått det där genombrottet.

För att kunna slå igenom som professionell fotbollsspelare måste du dessutom ha tid och kraft att kunna motivera dig att jobba stenhårt på ditt mål att bli professionell, och dessutom jonglera ett jobb vid sidan av är således mycket imponerande.

Nu tar vi en titt på stjärnor med vanliga jobb innan fotbollskarriären.

Elva stjärnor med vanliga jobb innan fotbollskarriären drog igång

Stjärnor med vanliga jobb innan fotbollskarriären? Här har vi nu listat elva stycken stjärnspelare som hade helt vanliga jobb vid sidan av sitt fotbollsspelande tills de lyckades slå igenom som proffs. Men innan vi grottar ned oss i denna lista vill vi passa på att tipsa om en del andra populära listor vi har gjort!

11. Rickie Lambert

Lista: Elva stjärnor med vanliga jobb innan fotbollskarriären

foto: bildbyrån

Tidigare jobb: Fabriksarbetare på en rödbetsfabrik

Professionell debut: 2001

Då han tränade med Macclesfield Town 2001 var han tvungen att få in en inkomst någonstans ifrån och jobbade således på ett rödbetsfabrik med att sätta på lock på burkarna. Därefter började hans karriär ta fart, i Bristol Rovers, vidare till Southampton och Liverpool, men numera spelar han i Cardiff City i Championship.

10. Peter Schmeichel

 

Tidigare jobb: Städare, textil och försäljningsmanager på WWF

Professionell debut: 1987

Innan Schmeichel gick till Bröndby jobbade han med att städa innan han blev manager på WWF, World Wildlife Fund, på textil och försäljningsenheten. Efter en framgångsrik tid i Bröndby gick han vidare och blev en legendar i Manchester United, och vann fem Premier League-titlar, tre FA-cuper och en Champions League-pokal.

9. Miroslav Klose

Tidigare jobb: Snickare

Professionell debut: 1998

Innan Klose flyttade till Kaiserslautern för att påbörja sin professionella karriär jobbade han som lärling för att bli snickare. Det är ungefär det närmsta ”normal” som Klose kommer, som en legendar i det tyska landslaget när han har gjort flest mål genom tiderna som nu har dragit sig tillbaka från professionell fotboll.

Läs fler relaterade listor här:

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply