LISTA: Bästa Champions League-finalerna någonsin

LISTA: Bästa Champions League-finalerna någonsin

foto: bildbyrån

Bästa Champions League-finalerna någonsin

Bästa Champions League-finalerna någonsin? Bästa Champions League-finalen? Champions League-finaler genom tiderna? Vilka är de bästa Champions League-finalerna genom tiderna? Det finns många olika sätt att bedöma vilken som är den bästa Champions League-finalen någonsin. Allt från de finaler då det blivit flest mål till de med mest spänning eller något annat som alla fotbollsälskare gillar som mest.

I slutet av maj eller i början av juni spelas Champions League-finalen och det återstår att se vilka lag som lyckas ta sig hela vägen till den. Innan dess ska det dock spelas åttondelsfinaler, kvartsfinaler och semifinaler.

LISTA- Bästa Champions League-finalerna någonsin

Bästa Champions League-finalen någonsin

Vilka skulle du vilja se i final? Frågan är vad som krävs för att få till den bästa Champions League-finalen? Real Madrid vs Bayern München? En bra final ska ha allt, spänning, mål, hårt spel och taktiskt kamp mellan de båda tränarna som måste visa hur bra matchcoacher de är. Vi har sett många bra Champions League-finaler genom tiderna, vissa har varit mer förutsägbara än andra men när man väl suttit framför TV:n eller varit på plats på en av världens största fotbollsarenor för att se matchen har det ändå blivit spännande. Mycket beror på stämningen på arenan och sällskapet man har runt omkring sig för att se en av fotbollsvärldens största matcher och därför är det upp till var och en att avgöra vilken final som varit den bästa.

Vilka är de bästa Champions League-finalerna någonsin

Vi på Silly Season Sverige har nu gjort en lista med de tio bästa Champions League-finalerna någonsin. Kriterierna är allt från stämning, spänning och målskörd. Ta en titt på listan och kommentera vad du tycker och tänker, kanske har du andra åsikter.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat listor som lästs av flera tiotusentals läsare. De har handlat om allt möjligt inom fotbollsvärlden men några som är relevanta för Champions League är de om spelarna som gjort flest mål på frispark i Champions Leagues historia, de snabbaste målen i Champions League och de sämsta spelarna som vunnit Champions League. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom listan med de bästa Champions League-finalerna någonsin. Samtliga bilder är hämtade från Bildbyrån.

10. AC MILAN 4-0 BARCELONA (1994)

LISTA: Bästa Champions League-finalerna någonsin

foto: bildbyrån

FC Barcelona kom till finalen som favoriter men Fabio Capellos manskap spelade ut det spanska storlaget. Massaro (2)Savicevic och Desailly stod för målen. Detta är den första finalen på listan. AC Milan var nästan ostoppbara under 90-talet. Här gjorde man hela fyra mål på Barca i finalen.

9. AJAX 1-0 AC MILAN (1995)

Milan ville 1995 ta sig sjätte titel och därmed få lika många som Real Madrid, men holländarna hade andra tankar. Rijkaard assisterade Kluivert som gjorde det avgörande målet. Återigen var Milan i final. Denna gång fick man dock se sig besegrade. Detta av Ajax som hade ett otroligt lag denna säsong.

8. BORUSSIA DORTMUND 3-1 JUVENTUS (1997)

Tyskarna vann sin första och enda Champions League-titel då de var underdogs. Paul LambertRiedle och Ricken gjorde tyskarnas mål medan Alessandro Del Piero nätade för Juventus. Dortmund var i finalen igen 2013 men förlorade mot Bayern Munchen. Båda finalerna var minnesvärda men denna var snäppet bättre.

7. MANCHESTER UNITED 2-1 BAYERN MÜNCHEN (1999)

Bayern München hade ena handen på pokalen men Alex Fergusons mannar gjorde två mål på stopptid, detta genom Ted Sheringham och Ole Gunnar Solskjaer. Detta är en av de mest svängiga finalerna vi fått se. Solsjkær är numera tränare för The Red Devils. Frågan är om han kan vinna titeln även som tränare i klubben.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply