Lista: Åtta stjärnor som alla spelat i Germinal Beerschot

Lista Åtta stjärnor som alla spelat i Germinal Beerschot

Åtta stjärnor som alla kommit från belgiska Germinal Beerschot

När man kollar på fotbollsstjärnor runt om i världen är det alltid lika förvånande att se hur ofta de olika stjärnorna har historia tillsammans och har tränat under samma tränare, lagkapten, i samma akademi eller till och med var barndomskompisar i vissa fall. Många klubbar har försökt återskapa historia likt Manchester Uniteds ”Class of 92′” eller Valencias ”golden generation” genom att finna samband mellan spelare som på något sätt kan ge dem bättre samhörighet. En klubb som har visat sig ha ett oväntat samband med ett antal stjärnspelare som för närvarande är riktigt starka ute i Europa är den belgiska klubben Koninklijke Beerschot Antwerpen Club, eller Germinal Beerschot som de kort och gott kallas, som spelade på Antwerps olympiska stadion och som under sin storhetstid fokuserade på att ta fram belgiska talanger.

Åtta europeiska stjärnspelare som alla spelat i Germinal Beerschot

Klubben blev dessvärre bankrutt och tvingades 2013 att upplösas. På Silly Season Sverige har vi listat åtta stycken spelare som alla har spelat i den belgiska klubben och som numera är stjärnor inom den europeiska fotbollen. En kan dessutom kolla in en del andra listor vi har gjort, till exempel dyraste spelarna i världen sedan 2000, Premier Leagues yngsta spelare och rikaste fotbollsklubbarna i Sverige 2016, efter att vi har gått igenom åtta stjärnor som alla spelat i Germinal Beerschot.

8. Radja Nainggolan

Lista Åtta stjärnor som alla spelat i Germinal Beerschot

Ålder då han spelade i Germinal Beerschot: 12-17 år gammal

Klubbar sedan dess: Piacenza, Cagliari, Roma

Nainggolan var en del av den Beerschot-trupp som 2005 vann den belgiska klubben, men då var mittfältaren inte en del av seniortruppen. Då Nainggolan var endast 17 år gammal kom italienska Piacenza FC och värvade in honom och sedan dess har den belgiske/indonesiske mittfältaren tagit Italien och Serie A med storm.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply