Lista: 5 toppklubbar som tappade mest publik

Fem klubbar som tappade mest publik

Klubbar som tappade publik? Lägre publiksnitt? Europas lägsta publiksnitt? Fansen sviker klubbarna? Storlag som har lite publik? Storlag som tappar publiksnitt? Den europeiska toppfotbollen är av många anledningar känd för sin glamour. Spelarna tjänar multum, medan arenorna håller hög klass. Det gör att biljettpriserna skjuter i höjden, något som av förklarliga anledningar gör att publiken sviker många lag.

Men så finns det andra anledningar till varför publiken väljer att svika vissa klubbar. Resultat är oftast den stora anledningen. Få fans ute i Europa vill se ett lag som ständigt tappar poäng. Förlorar laget brukar publiksnittet i regel minska.

Det finns dock undantag. Hammarby gick inte särskilt bra i Allsvenskan, men var ändå en av de tio klubbar i Europa som höjde sitt publiksnitt mest. Exempelvis gick dock lag i Premier League bra, framför allt Manchester City, med sina framgångar i Champions League.

Klubbar som förlorade mest publik

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om andra publiksnitt i bland annat Allsvenskan. Exempelvis har vi rapporterat om vilket lag som haft högst publiksnitt i Sverige. Nu är turen kommen till att syna de europeiska lagen, fast den här gången lägger vi inte fokus på de högsta publiksnitten eller största ökningarna – utan de lag som tappat flest fans på arenorna under 2016.

5. Manchester United -56 personer

Lista 5 toppklubbar som tappade mest publik

Det var inte med mycket, men faktum är att Manchester United i fjol – innan Zlatan Ibrahimovic ankomst – tappade i publik. Dock handlade det bara om ett snitt på 56 personer per match. Premier League-giganten hade fortfarande Europas tredje högsta publiksnitt strax över 75 000 per match.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365