LISTA: Tio kända fotbollsspelare som gråtit på planen

6. Andrea Pirlo, Juventus

LISTA: 10 kända fotbollsspelare som gråtit på planen

Andrea Pirlo är en av de mest framgångsrika spelarna i historien. Han vann VM med Italien i Tyskland samt såväl liga och Champions League med Milan, och fyra raka ligasegrar med Juventus. Det var i just “den gamla damen” som italienaren avslutade sin karriär, och det genom att förlora Champions League-finalen mot Barcelona. Matchen var Pirlos sista i den europeiska toppfotbollen och mittfältaren lämnade den stora scenen i tårar.

5. Fabio Pisacane, Cagliari

För några år sedan diagnoserades Fabio Pisacane med Guillian-Barré syndrom. De flesta var övertygade om att det var slutet på hans karriär, men Pisacane hade andra planer och lyckades förra året debutera för Cagliari. Efter matchen var italienaren så full av känslor att han bröt ihop i den tekniska zonen.

4. David Beckham, PSG

Beckham har redan gått till historien som en av världens mest kända och populära fotbollsspelare. Det spelar ingen roll var någonstans i världen han är – folk känner alltid igenom honom. För två säsonger sedan la den engelska stjärnan skorna på hyllan efter att ha avslutat karriär med Zlatan Ibrahimovic i PSG. Men den stående ovation från Parc de France blev för mycket och Beckham gick av gråtandes, samtidigt som stöttande lagkamrater klappade om honom.

3. Iker Casillas, Real Madrid

Efter 25 år i Real Madrid-tröjan var det dags för ett avsked för den legendariske klubbmålvakten. Men avslutet blev varken som han eller fansen hade hoppats på. Efter att Madrid-klubben vägrat förlänga Casillas kontrakt med mer än ett år lämnade han då den spanska huvudstaden för spel i Porto. Under presskonferensen där han förkunnade sitt avsked var det omöjligt för såväl Casillas själv som närvarande att hålla tårarna borta. Målvakten har dessutom gråtit flertalet gånger på planen, bland annat efter Spanien efterlängtade VM-guld 2010.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply