Lista med lagen som varit i Champions League-final flest gånger

LISTA: Tio lag som varit i Champions League-final flest gånger

LISTA: Tio lag som varit i Champions League-final flest gånger

Lag som varit i Champions League-final flest gånger? Nu är det dags för ännu en upplaga av Champions League! Se och spela på fotboll live =>

Här kommer vi på Silly Season Sverige att lista de tio lag som varit i samma sits, nämligen i Champions League-final flest antal gånger. Det finns även flertalet städer och länder som har tagit hem så många Champions League-pokaler att det knappt går att räkna! Ett av årets finallag får plats på listan, som innehåller lag från La Liga, Premier League, Serie A, Bundesliga och två till europeiska toppligor. UEFA Champions League med sitt nuvarande namn spelades för första gången 1992, men i den här listan innefattas även dess föregångare Europacupen. Europacupen spelades för första gången säsongen 1955-56, och det var ett och samma lag som tog hem titeln de fem första spelåren.

Real Madrid, BarcelonaBayern München och Milan är några av lagen i den här topplistan, men kan du gissa vilket som har varit i CL-final flest gånger? Se listan som börjar med Manchester United på 10:e plats och fem finaler nedan.

LISTA- Tio lag som varit i Champions League-final flest gånger

Topp 10: Dessa lagen har slagits om CL-titeln in i det sista flest gånger

Tidigare har vi på Silly Season Sverige skrivit flertalet listor om Champions League och tio spelare som du inte kan tro har vunnit Champions Leaguetio högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final samt största segrarna i Champions Leagues historia. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom lagen som varit i Champions League-finaler flest gånger.

10. Manchester United – 5 finaler

LISTA: Tio lag som varit i Champions League-final flest gånger

Foto: Bildbyrån

Manchester United är ett lag vars dagsform kanske inte är den bästa någonsin. Men Red Devils har tillhört den absoluta toppen vid flera tillfällen och har spelat fem Champions League-finaler, varav tre på 2000-talet. Tre av finalerna, 1968, 1999 och 2008, har slutat med vinst och CL-guld, medan de två senaste, 2009 och 2011, båda har slutat med förlust mot Barcelona.

9. Inter – 5 finaler

Inter har haft det tufft de senaste åren, men ses trots allt en av storklubbarna i Italien och Europa. Man har spelat fem Champions League-finaler och vunnit tre av dem. Fyra av finalerna spelades på 60- och 70-talet.  1964 och 1965 tog man hem CL-titeln efter vinster mot Real Madrid respektive Benfica, medan man förlorade finalerna 1967 och 1972. Den senaste finalen, 2010, slutade med vinst mot Bayern München.

8. Ajax – 6 finaler

Ajax hade sina storhetstider i Europa på 70-talet och mitten av 90-talet då man lyckades ta sig till sex Champions League-finaler, och vinna fyra av dem. Efter finalförlust mot Milan 1969 tog man tre raka CL-titlar 1971, 1972 och 1973. De två senaste finalerna spelades 1995 och 1996, där finalen 1995 slutade med vinst mot Milan.

7. Benfica – 7 finaler

Benfica hade sina glansdagar på 60-talet och har inte spelat en Champions League-final sedan 1990. På sju spelade Champions League-finaler har Benfica en negativ statistik på två vinster och fem förluster. Vinsterna kom 1961 och 1962 mot Barcelona respektive Real Madrid, medan förlusterna kom 1963, 1965, 1968, 1988 och 1990. Se och spela på fotboll live =>

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply