Topp 10: Klubbarna som sålt för mest sen 2007

Topp 10: Klubbarna som sålt för mest sen 2007

Topp 10: Klubbarna som sålt för mest sen 2007

Vilka klubbar säljer dyrast? Klubbarna med högst priser? Vilka klubbar har sålt mest sen 2007? Transfersummorna i dagens fotboll blir allt högre och högre. Tidigare gick de absolut bästa spelarna för drygt 30-40 miljoner euro medan du idag får punga ut närmare 100 miljoner euro för att köpa loss spelare av högsta klass (Under Messi och Cristiano Ronaldo). På denna lista finns det två sorters klubbar: Det finns de som köper och köper för att de har mycket pengar och kan bygga ett storlag. Sen finns det även de lag som köper för att man tvingas sälja sina stjärnor nästan varje år, och det är precis här listan med klubbarna som sålt mest sen 2007 kommer in. Några av klubbarna på listan säljer sina storstjärnor för att få in nya toppnamn och alltid ligga på topp, detta samtidigt som andra lag på listan säljer för att de varken har råd eller kan hålla kvar sina bästa spelare när de största klubbarna knackar på dörren. Oavsett vilken klubb det handlar om har vi redan rankat de tio klubbar som sålt för mest under de senaste tio åren.

Många kan nog tänka ut ett antal av lagen som finns med på listan, men hur mycket har de sålt för och vilka har varit de dyraste spelarna? Här ger vi dig all information du behöver inom ämnet!

Störst spelarförsäljningar sen 2007

Vi på Silly Season Sverige har nu skapat en lista med tio klubbar som sålt mest sen 2007 Listan refererar självklart till samtliga försäljningar som klubbarna gjort, men de vi valt att sätta fingret på är de största försäljningarna som gjorts. Vi vill även passa på att rekommendera några av våra populära listor på Silly Season Sverige, ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom klubbarna som sålt mest sen 2007.

10. Sevilla – 464,2 miljoner euro

Topp 10 Klubbarna som sålt för mest sen 2007 - Sevilla

På plats tio hittar vi Sevilla som sålt friskt under de senaste åren. Den före detta sportchefen Monchi har varit väldigt bra på att ta in billigt och sälja dyrt, något som resulterat i flera stora försäljningar. De största sen 2007 är: Dani Alves (35,5), Krychowiak(33,6), Gameiro (32), Bacca (30) och Sergio Ramos (27).

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply