Hårlinjernas återkomst – tre aktiva spelare som vägrade tunnhårigheten

Hårlinjernas återkomst – tre aktiva spelare som vägrade tunnhårigheten

Det är någonting alldeles speciellt med relationen mellan fotbollsspelare och deras hår. Få yrkesutövare känns lika fixerade vid sina frisyrer som herrarna som sparkar på en boll och håvar in miljoner i veckan. Vi har spelare som Paul Pogba som under perioder skapar fler rubriker tack vare sitt hår än sina prestationer, vi har exempel som Cristiano Ronaldo som skiftar frisyr mitt under matcher och vi har sådana som Jermain Defoe som en gång tyckte att det var en bra idé att snagga sig i form av bågen som sträcker sig över Englands nationalarena, Wembley. Varje gång man sätter sig och tittar på en match så kan man vara säker på att få se minst en underlig kalufs springa omkring ute på planen.

I den här artikeln ska vi dock kolla närmare på några exempel där spelare mirakulöst kunnat se sitt hår återvända till sina glesbeväxta hjässor.

Wayne Rooney

Låt oss börja med det mest givna exemplet på listan – Wayne Rooney. Skulle det gå att satsa pengar på spelare vars tunnhårighet som det talats mest om, så hade nog de flesta besökt något av alla casinon som har Swish för att snabbt slänga iväg en slant på allas vår Rooney.

Få spelare har fått lika stor uppmärksamhet som Rooney när det kommer till deras skallighet. Rooney började bli tunnhårig redan vid 25 års ålder och bestämde sig helt enkelt för att göra någonting åt det. Spelaren talade öppet om hur han genomgick en hårtransplantation och hur nöjd han var med resultatet.

Med tanke på att tunnhårighet faktiskt kan leda till (och bero på) psykisk ohälsa så får Rooneys hantering av situationen, och uppmärksamheten som den fick, ses som ett föredöme. Det kan mycket väl vara så att Rooney öppnade dörren till att fler fotbollsspelare – och män i allmänhet – bestämde sig för att ta tag i ett problem som de led av.

David Silva

David Silva har frälst brittisk fotboll med sin fantastiska talang i ett decennium nu. Sedan han anlände till de brittiska öarna så har han varit delaktig i att föra hela fyra ligatitlar till sitt Manchester City, och han kommer utan tvekan att minnas som en av lagets största.

Häromåret fick Silva dock uppmärksamhet av en helt annan anledning. Silva hade under en period snaggat av sig sitt tidigare yviga hår, med spår av växande, kala fläckar som den uppenbara anledningen. Det skulle inte dröja länge innan håret återigen började växa ut – tätare än någonsin. Silva fick en och annan rubrik i de brittiska tidningarna för återkomsten.

Andros Townsend

Den främsta av alla håråterkomster de senaste åren står trots allt Crystal Palace Andros Townsend för. Den senaste tiden har vi kunnat se Townsend springa runt på plan med ett begynnande afro, vilket är en markant transformation från vad han sprang runt med tidigare.

Redan som ungdomsspelare kunde man ana hur Townsends hårlinje började klättra allt högre upp på hjässan, men spelarens flytt från Tottenham Hotspur 2016 verkar har gjort honom gott på fler plan än bara det sportsliga.

Det är lätt att göra sig lustig över mångmiljonärerna som gång på gång stoltserar med sin fåfänga, men både spelarna som omfamnar sin tunnhårighet och spelarna som bestämmer sig för att vägra den förtjänar att beundras för sina beslut. Med hela världens blickar på sig så vågar de trots allt gå sin egen väg.

Fotbollsspelare med roliga frisyrer

Om du istället vill se några roliga frisyrer så rekommenderar vi att du kollar in vår lista där vi har listat några fotbollsspelare med roliga frisyrer. Där hittar du även andra listor med de bästa och fulaste frisyrerna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply