LISTA: Fotbollsspelare som tjänar mest 2024

Tio saker du inte visste om Lionel Messi

Fotbollsspelare som tjänar mest 2024

Fotbollsspelare som tjänar mest? Vilken fotbollsspelare tjänar mest? Vem tjänar mest som fotbollsspelare? Vilka är de fotbollsspelare som tränar mest i världen? Det är många som undrar vilken eller vilka fotbollsspelare som tjänar mest i världen. Lönerna har skjutit i höjden på bara några år och det är oftast fantasisummor som spelarna tjänar. Det räcker att ta en titt på vad de största stjärnorna tjänar och det är lätt att tappa hakan. Se och spela på fotboll live =>

Det handlar ofta om summor på nära en halv miljard kronor per år bara i lön. Lägger man därefter till sponsorpengar och andra reklamintäkter är det ganska lätt att komma upp i en miljard kronor per år. Det är inte alla som tjänar det men kollar man på vilka fotbollsspelare som tjänar mest finns det flera som är i närheten av dessa summor.

LISTA: Fotbollsspelare som tjänar mest

Vilken fotbollsspelare tjänar mest pengar?

Så vilka är spelarna som tjänar mest i världen och hur höga löner har de? Fotbollsspelarna som tjänar mest pengar spelar ofta i Premier LeagueLa Liga eller Serie A då detta är de tre största ligorna. Under senare år har även Saudiarabien och MLS börjat betala otroliga summor och många äldre spelare går till dessa länder för att avsluta karriärerna. Se och spela på fotboll live =>

Här handlar det ofta om en flerdubbling av spelarens tidigare lön samtidigt som nivån på fotbollen inte är lika hög. Det är ingen överraskning att namn som Messi, Ronaldo och Neymar är några av de fotbollsspelare som tjänar högst löner. De anses vara några av världens bästa fotbollsspelare. Därför är de även några av de bäst betalda fotbollsspelarna i världen.

Vi kommer nu ta en titt på vilka spelare som tjänar mest. På listan några spelare som är bäst betalda spelarna i Premier League Är det Cristiano Ronaldo eller Messi som tjänar mest? Det kommer vi nu reda ut. Spelarna tjänar oftast hästlängder mer än de bäst betalda tränarna i världen. Nu tar vi oss an spelarna med högst löner. Se och spela på fotboll live =>

Fotbollsspelare som tjänar mest i världen 2024

Vissa spelare listan kanske kommer överraska dig mer än andra. Detta då klubbarna har olika ekonomiska muskler och det kan vara en ganska stor skillnad på spelare trots att de anses vara lika bra. Det beror på allt från hur mycket varje klubb får i sponsorintäkter, hur mycket spelaren drar in på tröjförsäljning och flertalet andra punkter. Nu går vi igenom de fotbollsspelare som tjänar bäst. Siffrorna är från Forbes och inkluderar löner utanför fotbollen. Alla bilder är från Bildbyrån. Se och spela på fotboll live =>

Spelarna som tjänar mest i världen

10. Fotbollsspelare som tjänar mest 2024: Harry Kane: $36 miljoner

Harry Kane kvalar in på listan över fotbollsspelarna med högst lön i världen 2024 efter flytten från Tottenham till Bayern München i somras. Den engelske landslagsstjärnan har fortsatt spotta in mål i Bundesliga och drar in $26 miljoner per år i klubblaget plus $10 miljoner utanför fotbollen.

9. Fotbollsspelare som tjänar mest 2024: Kevin De Bruyne: $39 miljoner

Manchester City-stjärnan toppar listan över Premier Leagues bäst betalda spelare men väger man in inkomster utanför fotbollen så ligger De Bruyne efter konkurrenter som Salah och Haaland då belgaren bara drar in $4 miljoner per år vid sidan av planen. Se och spela på fotboll live =>

8. Fotbollsspelare som tjänar mest 2024: Sadio Mané: $52 miljoner

Sadio Mané är ännu en spelare från Saudiarabien som kvalificerar sig på listan över Världens bäst betalda fotbollsspelare. Den förre Liverpool-spelaren håller numera till i Al Nassr där han tjänar $48 miljoner plus $4 miljoner utanför plan.

Uppgifter: Mohamed Salah kräver monsterlön i Liverpool

7. Fotbollsspelare som tjänar mest 2024: Mohamed Salah: $53 miljoner

Mohamed Salah skuggar Erling Haaland på listan över de bäst betalda fotbollsspelarna i världen precis som på listan över Premier Leagues bäst betalda spelare. Liverpool-stjärnan drar in $35 miljoner per år i klubblaget och $18 miljoner per år utanför fotbollen. Al Ittihad ville gärna värva Salah i somras och var redo att spendera stora pengar, men i slutändan blev egyptiern kvar på Merseyside.

Hur mycket tjänar Erling Braut Haaland

6. Fotbollsspelare som tjänar mest 2024: Erling Haaland: $58 miljoner

Den unge norrmannen Erling Haaland lär klättra på listan över världens bäst betalda fotbollsspelare då han fortsätter att ösa in mål för sitt Manchester City. Sponsorerna lär flockas runt Haaland de kommande åren men just nu tjänar han $46 miljoner på planen och $12 miljoner utanför planen.

Bäst betalda fotbollsspelare i världen

5. Fotbollsspelare som tjänar mest 2024: Karim Benzema: $106 miljoner

Karim Benzema såg chansen att dra in storkovan på karriärens höst genom att flytta till Al Ittihad Saudiarabien. Här tjänar den franske forwarden gott om pengar, närmare bestämt $100 miljoner på planen och $6 miljoner utanför plan. Därmed är Benzema med på listan över de bäst betalda spelarna i fotbollsvärlden.

Beslutet: PSG förlänger inte med Mbappé – fritt fram för Real Madrid

4. Fotbollsspelare som tjänar mest 2024: Kylian Mbappé: $110 miljoner

Kylian Mbappé är en av världens bästa fotbollsspelare och även en av världens bäst betalda fotbollsspelare 2024. Superstjärnan i PSG tjänar $90 miljoner per år på sitt fotbollskontrakt och $20 miljoner per år utanför planen. Många tror att det är Mbappé och Haaland som kommer göra upp om Ballon d’Or i framtiden. Mbappé ryktas ofta vara på väg till Real Madrid men frågan är om flytten blir av någon gång. Se och spela på fotboll live =>

Neymar kan tänka sig flytt till MLS

3. Fotbollsspelare som tjänar mest 2024: Neymar: $112 miljoner

Neymar är en av världens rikaste fotbollsspelare och spelar numera i Al Hilal i Saudiarabien efter flytten från Paris Saint-Germain. Här tjänar brassen $80 miljoner på sitt fotbollskontrakt medan han drar in $42 miljoner på annat håll så som sponsorer och samarbeten. Här kan du läsa mer om Neymar lön. Se & Spela på fotboll =>

Lionel Messi är en av världens bästa frisparksskyttar

2. Fotbollsspelare som tjänar mest 2024: Lionel Messi: $135 miljoner

Lionel Messi är den näst rikaste fotbollsspelaren i världen 2024. Messi är inte särskilt van vid att hamna på andra plats trots att han är en av de mest betalda fotbollsspelare 2024. Dock är Messi tvåa på vår lista över de bäst betalda fotbollsspelarna i världen 2024.

Hela Major League Soccer fick ett stort uppsving när Lionel Messi skrev på för Inter Miami. Nu lockas storpublik till fotbollsmatcher i USA igen och biljettpriserna har blivit betydligt dyrare sedan Messis ankomst. Argentinaren tjänar faktiskt mer utanför planen, 70 miljoner dollar per år, än på planen (65 miljoner dollar per år). 2023 vann han sin åttonde Ballon d’Or efter att ha lett Argentina till VM-guld. Här kan du läsa mer om Messi lön.

Uppgifter: det uppgår Ronaldos nya monster lön upp till femton siffrigt belopp - Han blir bäst betald i världen!

1. Fotbollsspelare som tjänar mest 2024: Cristiano Ronaldo: $260 miljoner

Världens mest betalda fotbollsspelare är ingen mindre än Cristiano Ronaldo. Portugisen har utsetts till världens bäste fotbollsspelare vid flera olika tillfällen. Han har flyttat runt mellan olika klubbar sedan han lämnade Real Madrid.

Hans senaste destination blev Saudiarabien och klubben Al-Nassr som gav honom ett erbjudande han inte kunde tacka nej till. Ronaldos  årslön gör honom till den bäst betalda spelaren i världen. Ronaldo får enligt uppgift 200 miljoner dollar om året för sitt tvåårskontrakt med Saudiklubben Al-Nassr som sträcker sig till och med sommaren 2025. Dessutom tjänar han 60 miljoner dollar om året vid sidan av planen.

Nu behåller Ronaldo titelns som världens bäst betalda fotbollsspelare framför Lionel Messi. Detta gör honom även till den rikaste fotbollsspelaren i världen 2024. Det återstå att se om han fortfarande ligger på förstaplats nästa säsong då vi skapar en ny lista med de bäst betalda fotbollsspelarna i världen 2024.

Förmodligen lär Ronaldo förbli en av Världens bäst betalda fotbollsspelare genom tiderna under en lång tid då han förvaltar sitt varumärke och förmögenhet väldigt väl. Här kan du läsa mer om Ronaldo lön. Se och spela på fotboll live =>

Fotbollsspelare som tjänar mest

Fler listor med rika spelare, tränare och klubbar i världen

Här kan du se andra listor med rika spelare, tränare och klubbar:

Lönelistor i Sverige:

Här kan du finna de svenska klubbarnas lönelistor:

Lönelistor för andra toppklubbar i Europa

Premier League

La Liga

Serie A

Bundesliga

Ligue 1

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply