LISTA: Fotbollsspelare som tjänar mest 2023

Tio saker du inte visste om Lionel Messi

Fotbollsspelare som tjänar mest 2023

Fotbollsspelare som tjänar mest? Vilken fotbollsspelare tjänar mest? Fotbollsspelare som tjänar bäst? Vilka är de fotbollsspelare som tränar mest i världen? Det är många som undrar vilken eller vilka fotbollsspelare som tjänar mest i världen. Lönerna har skjutit i höjden på bara några år och det är oftast fantasisummor som spelarna tjänar. Det räcker att ta en titt på vad de största stjärnorna tjänar och det är lätt att tappa hakan. Se och spela på fotboll live =>

Det handlar ofta om summor på nära en halv miljard per år bara i lön. Lägger man därefter till sponsorpengar och andra reklamintäkter är det ganska lätt att komma upp i en miljard per år. Det är inte alla som tjänar det men kollar man på vilka fotbollsspelare som tjänar mest finns det flera som är i närheten av dessa summor.

LISTA: Fotbollsspelare som tjänar mest

Spelarna som tjänar mest i världen?

Så vilja är spelarna som tjänar mest i världen och hur höga löner har de? fotbollsspelarna som tjänar mest spelar ofta i Premier LeagueLa Liga eller Serie A då detta är de tre största ligorna. Under senare år har även KinaQatar och MLS börjat betala otroliga summor och många äldre spelare går till dessa länder för att avsluta karriärerna. Se och spela på fotboll live =>

Här handlar det ofta om en tredubbling av spelarens tidigare lön samtidigt som nivån inte är lika hög. Det är ingen överraskning att namn som Messi, Ronaldo och Neymar är några av de fotbollsspelare som tjänar högst löner. De anses vara några av världens bästa fotbollsspelare. Därför är de även några av de bäst betalda fotbollsspelarna i världen.

Vi kommer nu ta en titt på vilka spelare som tjänar mest. På listan några spelare som är bäst betalda spelarna i Premier League Är det Cristiano Ronaldo eller Messi som tjänar mest? Eller är det något proffs i Kina som har den högsta lönen? Det kommer vi nu reda ut. Spelarna tjänar oftast hästlängder mer än de bäst betalda tränarna i världen. Nu tar vi oss an spelarna med högst löner. Se och spela på fotboll live =>

Fotbollsspelare som tjänar mest i världen 2023

Vissa spelare listan kanske kommer överraska dig mer än andra. Detta då klubbarna har olika ekonomiska muskler och det kan vara en ganska stor skillnad på spelare trots att de anses vara lika bra. Det beror på allt från hur mycket varje klubb får i sponsorintäkter, hur mycket spelaren drar in på tröjförsäljning och flertalet andra punkter. Denna lista gäller endast löner och inga andra intäkter. Nu går vi igenom de fotbollsspelare som tjänar bäst. Se och spela på fotboll live =>

Spelarna som tjänar mest i världen

10. Bäst betalda fotbollsspelare i världen: Paul Pogba

Klubb Årslön (£) Kontraktslängd
Manchester United 15,4 miljoner 2022-06-30

På tionde plats hittar vi Paul Pogba. Han lämnade Juventus för spel på Old Trafford och nu är han en av världens bäst  betalda spelare. Pogba blev när han flyttade världens dyraste fotbollsspelare och nu sägs han vara nära att skriva på ett nytt kontrakt.

Pogba är en av Manchester Uniteds bäst betalda spelare.

9. Vilken spelare tjänar mest i fotboll: Kylian Mbappé

Klubb Veckolön (£) Kontraktslängd
Paris Saint-Germain 15,9 miljoner 2022-06-30

Mbappé är en av de bäst betalda spelarna i världen. Trots att han är väldigt ung tar han en plats på denna lista.

8. Fotbollsspelare som tjänar mest: Hulk

Klubb Årslön (£) Kontraktslängd
Shanghai SIPG 17,6 miljoner 2020-06-30

Hulk har varit med i spelet under en längre tid. Brassen slog igenom i FC Porto och kopplats ihop med flera av Europas största klubbar. Istället blev det en flytt till Zenit och därefter flyttade han vidare till Kina och Shanghai SIPG.

7. Spelarna som tjänar mest i världen: Antoine Griezmann

Klubb Årslön (£) Kontraktslängd
Atlético Madrid 20,3 miljoner 2023-06-30

Det behövs ingen längre presentation av denne spelare. Cristiano Ronaldo är en av de bästa fotbollsspelarna i världen och ligger på sjätte plats när det kommer till hur mycket han tjänar. För tillfället ligger han på 18,5 miljoner pund per år men ser ut att antingen förlänga med Real Madrid eller flytta inom kort.

6. Bäst betalda fotbollsspelare i världen: Ezequiel Lavezzi

Klubb Årslön (£) Kontraktslängd
Hebei China 20,3 miljoner Livstidskontrakt

Den före detta Paris Saint-Germain-stjärnan flyttade till Kina och skrev på för Hebei China. Han fick då en lön på 20,3 miljoner pund i årslön och kineserna gillar verkligen argentinaren. 2017 gav de honom nämligen ett livstidskontrakt vid 32 års ålder. Han får nu spela i klubben så länge han vill, detta med en otrolig lön.

Bäst betalda fotbollsspelare i världen

5. Bäst betalda fotbollsspelare i världen: Oscar

Klubb Årslön (£) Kontraktslängd
Shanghai SIPG 21,2 miljoner 2020-06-30

Oscar flyttade från Brasilien till Chelsea och därefter till Kina. I Asien är han den spelare som tjänar femte mest i hela världen. Inte dåligt.

4. Spelare som tjänar mest: Alexis Sánchez

Klubb Årslön (£) Kontraktslängd
Manchester United 23,4 miljoner 2022

Alexis Sanchez fick en otrolig lön när han skrev på för Manchester United. Faktum är att han numera är på plats nummer fyra på listan över de bäst betalda fotbollsspelarna i världen. Sanchez är även högst upp på Manchester Uniteds lönelista.

3. Neymar är en av de fotbollsspelare som tjänar mest

Klubb Årslön (£) Kontraktslängd
Paris Saint-Germain 31,7 miljoner 2022-06-30

Neymar ligger tvåa på listan över de fotbollsspelare som tjänar mest i världen. Brassen lämnade FC Barcelona för spel i Paris Saint-Germain och blev då även den dyraste fotbollsspelaren i världen. Det första året började väldigt bra men drog på sig en skada som gjorde att han missade en större del av säsongen.

2. Fotbollsspelare som tjänar mest: Lionel Messi

Klubb Årslön (€) Kontraktslängd
FC Barcelona 50 miljoner 2022-06-30
PSG 35 miljoner 2023-06-30

Lionel Messi är på plats nummer ett över de fotbollsspelare som tjänar mest i världen under 2022. Argentinaren bar sitt klubblag FC Barcelona på axlarna och hade ett otroligt lönekuvert i den spanska storklubben.

För inte så längesedan skrev superstjärnan på ett nytt kontrakt som binder honom till klubben till och med sommaren 2022. De flesta trodde att Messi skulle avsluta sin karriär i Barcelona, men under sommaren 2022 stod klart att något nytt kontrakt inte skulle komma till skott. PSG lyckades dra längsta stråt i kampen om hans nya destination. Messi byte således klubb under 2022, vilket var något innan trodde skulle ske. Lionel Messis lön tvingades dock sänka sin lön med ganska mycket, men han är fortfarande en av de fotbollsspelare som tjänar mest.

1. Cristiano Ronaldo är fotbollsspelaren som tjänar mest i världen

Klubb Årslön (€) Kontraktslängd
Juventus 31,00 miljoner 2022-06-30
Manchester United 29,12 miljoner 2023-06-30
Al-Nassr, Saudiarabien 189,6 miljoner 2025-06-30

Den 10 juli 2018 blev Cristiano Ronaldo klar för Juventus. Efter hela nio år i Real Madrid stod det klar att den portugisiske superstjärnan skulle lämna Santiago Bernabéu. Juventus inte hans slutdestination utan den under sommaren 2022 så gick han över till Premier League och Manchester United. Cristiano Ronaldos lön sänktes ytterligare i Manchester United, men var ändå tillräckligt hög för att vara en av de bäst betalda spelarna i världen.

Under hösten 2023 så gick spelaren över till Al-Nassr i Saudiarabien. Nu gick hans lön upp rejält från 29,12 miljoner euro till 189,6 miljoner euro. Ronaldos nya lön i Al-Nassr gjorde honom till den fotbollsspelare som tjänar mest i världen.

Fotbollsspelare som tjänar mest

Lönelistor för andra toppklubbar i Sverige

Här kan du se andra klubbars lönelistor runt om i Sverige och Allsvenskan:

Lönelistor för andra toppklubbar i Europa

Nedan kan du se hur Malmö FFs löner är i förhållande till andra klubbars lönelistor runt om i Europa:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply