LISTA: Englands största arenor – största arenan i England

LISTA: Englands största arenor - största arenan i England - Premier League

10 största arenorna i England / Premier League

Englands största arenor? Vilka är de största arenorna i England med fokus på fotbollsarenor och Premier League? Vilka är de största fotbollsarenorna i Premier League som används av topplag såsom Arsenal, Chelsea FC, Liverpool och Manchester United spelar sina hemmamatcher i Premier League. En stor hemmaarena är nästan ett måste för en klubb som vill växa och gå plus på kontot, med antalet supportrar som enbart ökar och gör det möjligt att nå ut till ännu fler.

De största arenorna i TysklandSpaniens största fotbollsarenorFrankrikes största fotbollsarenor , största arenorna i Italien och de mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022 är några av Europas största arenor och även bland de största arenorna i världen. Sveriges största fotbollsarenor finns inte bland de största arenorna men är bland de nyaste arenorna vilket även gör de värda att besöka, utöver fotbollen som spelas på planen.

Topp 10 största arenorna i England – Premier League

Vilka är de 10 största arenorna i Premier League? Vilken är den största arenan i Premier League? Nyligen skrev vi om världens största arenor och den största fotbollsarenan som används av Premier League-lagen är ganska liten i förhållande till den största arenan i världen. Låt oss ta en titt på vilka de största arenorna är i Premier League, England. I de flesta fallen så är det fråga om fotbollsarenor och fotbollsanläggningar som är storlagens hemmaarenor i Premier League.

England är ett av världens största fotbollsländer och har storlag som ChelseaArsenalLiverpool och Manchester United. Lagen spelar på stora arenor där det går in väldigt många åskådare och många är även byggda runt 1920 då fotbollen drog igång på riktigt. Stamford Bridge, Anfield, Emirates Stadium och Old Trafford är några arenorna som ofta står som värdar till storlagens matcher, men som dessvärre inte har så mycket historia att bidraga med, då arenorna är ganska nybyggda.

Dessa arenor är några av de största fotbollsarenorna i Premier League och England, men frågan är vilken av dessa som är störst och ifall storlagens arenor är de största arenanorna i Premier League. Några av Englands största arenor är även de största fotbollsarenorna i EuropaDet finns dock arenor där mindre lag spelar men har en kapacitet och storlek som är lika stor som de största lagens hemmaplaner.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flertalet listor som uppskattats enormt av våra läsare. Till exempel kan man ta sig en titt på de 20 bästa arenorna i Europa och de 20 största rivaliteterna i den engelska fotbollen.

Englands största arenor

Några av Englands största fotbollsarenor är även några av de tio fotbollsarenor som värda att besöka innan du dör. Detta på grund av kulturen och stämningen på arenorna även om de kanske inte ligger precis vid havet eller har något annat som utmärker en resa till just den arenan. Några av arenorna med bäst stämning finns även med på listan över de bästa arenorna i FIFA 17 som gör din spelupplevelse till den bästa. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom de största fotbollsarenorna i England.

10) Riverside Stadium, Middlesbrough, Middlesbrough FC, 34 742 platser

LISTA: 10 största arenorna i Premier League, England

Arenan invigd: 1995 Plats: Middlesbrough Kapacitet: 34 742

Riverside Stadium är en av Englands största arenor. Fotbollsarenan är hemmaarena för Middlesbrough FC och är belägen i Middlesbrough. Fotbollsklubben är väldigt gammal, en av de äldsta på denna lista, och de har en lång och rik historia. Arenan i sig är dock hyffsat nyinvigd och har genomgått såväl Premier League-sejourer som Championship spel. Det var från början meningen att man enbart skulle utöka den redan befintliga arenan, som då var Ayresome Park, på grund av regleringar som sade att alla fotbollsarenor i högstadivisionen var tvungna att enbart ha sittplatser.

Middlesbrough har 2016 ännu en gång återvänt till Premier League efter sju säsonger i Championship och är redo att slåss för sin plats i Englands högstadivision.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply