Lista: Tio spelare Chelsea sålde för tidigt

5. Petr Čech

Lista: Tio spelare Chelsea sålde för tidigt

foto: bildbyrån

Gick till: Arsenal (2015)

Petr Čech ses som en av de bästa målvakterna i Chelseas historia, om inte den allra bästa. Under sina elva år i föreningen vann han Premier LeagueChampions LeagueFA-cupen och Ligacupen, bland annat.

Under den sista säsongen i klubben fick dock tjecken se sig förpassad till bänken. Chelsea valde att satsa på Thibaut Courtois som förstemålvakt. Efter säsongens slut valde Čech att skriva på för lokalrivalen Arsenal. Där har han visat att han fortfarande är en målvakt att lita på.

6. Arjen Robben

Gick till: Real Madrid (2007)

Arjen Robben är en till spelare som Chelsea sålde för tidigt. Klubben släppte spelaren till Real Madrid under år 2007. Succén uteblev i Spanien och holländaren flyttade till Bayern München år 2009. Där har han visat världsklass under vissa perioder. När Chelsea-fansen har sett 33-åringens insatser under de senaste åren måste de fundera över hur Premier League-laget kunde släppa Robben.

7. Daniel Sturridge

Gick till: Liverpool (2013)

Daniel Sturridge är en till spelare som aldrig riktigt fick chansen i Chelsea. Han tröttnade på situationen och skrev på för Liverpool i januari 2013. Visst, anfallaren har ofta varit skadad. Men under de perioder som han har spelat har han visat klass och gjort många mål. Det är ett bevis för att Chelsea inte borde ha sålt honom så snabbt.

8. Frank Lampard

Gick till: New York City FC (2014)

Frank Lampard ses som en av de bästa spelarna i Chelseas historia. Spelaren vann allt med klubben, och var högst delaktig i alla dessa triumfer.

Under sommaren släppte Chelsea Lampard till New York City FC. Det visade sig att de gjorde det för tidigt. Den amerikanska klubben lånade ut engelsmannen till Manchester City, där mittfältaren fortsatte att prestera.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply