LISTA: Dyraste målvakterna genom tiderna

3. Gianluigi Buffon – Dyraste målvakterna genom tiderna

Övergång: Parma till Juventus
År: 2001
Prislapp: 52,88 miljoner euro

Trots att detta var redan 2001 är Gianluigi Buffon redan en av världens dyraste målvakter. Buffon gick då från Parma till Juventus som betalade hela 520 miljoner kronor. Det hela skulle dock visa sig vara väl investerade pengar. Totalt blev det 17 säsonger i klubben för Buffon. Detta innan han lämnade för att skriva på för Paris Saint-Germain. Nu är han dock tillbaka hos den gamla damen.

2. Alisson Becker – Dyraste målvakterna genom tiderna

Övergång: AS Roma till Liverpool
År: 2018
Prislapp: 62,50 miljoner euro

Så har vi då kommit till världens näst dyraste målvakt. Tidigare var Alisson den dyraste men inte under någon längre tid. Det blev bara drygt 2 veckor på tronen. Detta då han petades ner till andraplatsen då rivalerna pungade ut drygt 60 miljoner kronor mer för sin nya förstemålvakt. Det återstår dock att se vilken klubb som får mest värde för pengarna.

Samtliga uppgifter är hämtade från Transfermarkt.

1. Kepa Arrizabalaga – Dyraste målvakterna genom tiderna

Han är världens dyraste målvakt

Övergång: Athletic Club till Chelsea FC
År: 2018
Prislapp: 80 miljoner euro

Så har vi då kommit till världens dyraste målvakt. Det är ingen annan än Chelseas burväktare, spanjoren Kepa Arrizabalaga. Efter att ha slagit igenom i Athletic Club och varit med i den spanska VM-truppen sommaren 2018 köptes han loss av The Blues. Övergångssumman skrevs till hela 80 miljoner euro. I och med det är han den dyraste målvakten i världen.

Frågan är hur länge Kepa kommer att få vara etta på denna listan innan någon petar ner honom. Det mesta tyder på att det kommer ta ett ganska bra tag.

Samtliga uppgifter är hämtade från Transfermarkt.

Fler listor på Silly Season Sverige

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply