LISTA: De 5 mest framgångsrika nationerna i U21-EMs historia

LISTA: De 5 mest framgångsrika nationerna i U21-EMs historia

LISTA: De 5 mest framgångsrika nationerna i U21-EMs historia

Vilka är de mest framgångsrika nationerna i U21-EMs historia? Vilka länder har vunnit U21-EM vid flest tillfällen? Vi på Silly Season Sverige har svaren på frågorna. Vi har satt ihop en lista om de fem mest framgångsrika nationerna i U21-EMs historia.

U21-EM har börjat

U21-EM Polen är igång. Turnerigen började under fredagen. Sverige och England spelade 0-0 och Slovakien besegrade hemmanationen med 2-1.

Idag fortsätter mästerskapet. Klockan 18.00 så spelar Portugal mot Serbien och klockan 20.45 så ställs förhandsfavoriten Spanien mot Makedonien.

Ett intressant mästerskap

Innan vi vet hur det går i mästerskapet finns det flera intressanta frågor att ställa. Ska Sverige försvara sin titel eller kommer vi att få en ny mästare? Det kommer bli väldigt intressant att se. SverigeItalienMakedonienSerbienPolenPortugal,EnglandTysklandTjeckienDanmarkSlovakien och Spanien kommer att slåss om äran att bli utsedd till Europas bästa U21-landslag.

Turneringen kommer vara fylld av stjärnor från flera av kontinentens största klubbar. Bland annat så är MilanArsenalJuventusAtlético MadridReal MadridBayern München representerade i U21-EM. Med inkluderingen av spelare som spelar på allra högsta nivå så höjs kvaliteten på mästerskapet. Vi kommer att få se framtidens stora stjärnor göra upp mot varandra.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flera listor om sommarens U21-EM. Bland annat så har vi skrivit om den dyraste startelvan i U21-EM 2017 och tio spelare som kan slå igenom i U21-EM 2017, Innan ni klickar er in på de listorna rekommenderar vi först att ni läser om de 5 mest framgångsrika nationerna i U21-EMs historia.

Samtliga bilder i den här listan är från Bildbyrån.

5. Sovjetunionen (Ryssland) – 2 titlar

LISTA: De 5 mest framgångsrika nationerna i U21-EMs historia

Sovjetunionen har två titlar i U21-EMs historia. Nationen vann två gånger, med tio års mellanrum. Den först triumfen kom 1980 och den andra skedde år 1990.

I övrigt så har nationen även semifinalförlust i U21-EM genom åren.

Sidor: 1 2 3 4 5

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply