Lista: Brasiliens bästa spelare genom tiderna

4. Brasiliens bästa spelare genom tiderna – Ronaldo

Den “riktiga” Ronaldo, eller originalet, är den brasilianske Ronaldo som var aktiv långt innan Cristiano Ronaldo tog över fotbollen. ‘El Fenomeno’, som han också kallades, tog Europa med storm och hans sätt att ta sig förbi försvaret, utan att anstränga sig det minsta vad det såg ut som, var iögonfallande minst sagt, och han gjorde en hel del mål. Än idag ses han som den bäste anfallaren som någonsin spelat för det brasilianska landslaget.

3. Garrincha

Här får vi gå något tillbaka i tiden, för att nå Garrinchas era. Garrincha ges oftast äran för att ha vunnit VM 1962 på egen hand för Brasiliens del och ses som en av de bästa dribblarna genom tiderna. Han föddes med ett ryggradsfel som böjde hans ben i onaturliga vinklar, och som kanske hade fått en annan att snabbt lägga skorna på hyllan, men Garrincha kämpade på och bevisade för alla att han kunde, och vann folkets hjärtan.

Fler populära listor:

2. Ronaldinho

Ronaldinho är nummer två av Brasiliens bästa spelare genom tiderna. Den före detta Ballon d’Or vinnaren, med sitt karaktäristiska leende, förtrollade hela världen med sina konster under hans mest aktiva tid. Han har vunnit Champions League, VM och ligatitlar, och sken som mest under sin tid i Barcelona.

1. Brasiliens bästa spelare genom tiderna – Pele

Lista: Brasiliens bästa spelare genom tiderna

Pele är Brasiliens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Han är känd i varenda vrå runt om i världen och är utan tvekan den bästa brasilianska spelaren genom tiderna. Pele är även för många en av de mest ikoniska fotbollsspelarna genom alla tider.

Den trefaldige VM-mästaren har gjort sig odödlig inom fotbollsvärlden med sin fotboll, och spenderade 18 år i Santos innan han gjorde en kort sejour i New York Cosmos. Många invänder då Pele aldrig tillbringade någon tid i Europa, som ses som ett test på äkta briljans, men med alla sina prestationer i ryggen är det nog ingenting som Pele själv ägnar någon tid åt att fundera på.

Detta var alltså listan med Brasiliens bästa spelare genom tiderna. Samtliga har haft framgångar med det brasilianska landslaget.

Fler populära listor:

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply