Lista: Bästa startelvan i Afrikanska Mästerskapen

Bästa mittfältarna i afrikanska mästerskapen 2017

Här är mittfältarna som ingår i Bästa startelvan i Afrikanska Mästerskapen 2017. De bästa mittfältarna utgörs av mittfältare som spelar för Elfenbenskusten, Ghana, Algeriet, Senegal och Egypten.

Mittfältare – Franck Kessie, Elfenbenskusten

Lista Afrikanska mästerskapen mixade drömelvan

Den blott 20-årige mittfältaren har en mycket ljus framtid framför sig, och är redan jagad av många storklubbar i Europa. Han har en liknande stil som landsmannen Yaya Toure i sin tekniska skicklighet, stark i dueller men därtill också målfarlig.

Mittfältare – Thomas Partey, Ghana

Lista Afrikanska mästerskapen mixade drömelvan

Partey dyker upp från ingenstans och skall nu göra sitt första afrikanska mästerskap för Ghana. Den 23-årige mittfältaren tillhör Atlético Madrid i vanliga fall och förra säsongen blev han inbytt i Champions League-finalen, men tillhör fortfarande utkanten av truppen.

Mittfältare – Riyad Mahrez, Algeriet

Lista Afrikanska mästerskapen mixade drömelvan

Mahrez hade ett riktigt fint 2016 och för honom kan det bli svårt att toppa det, då han lyckades vinna Premier League tillsammans med Leicester City och dessutom fick mittfältaren en massa individuella priser. Men att göra sitt bästa för att leda Algeriet mot en seger i de afrikanska mästerskapen är inte en dålig start på det nya året.

Mittfältare – Sadio Mane, Senegal

Lista Afrikanska mästerskapen mixade drömelvan

Mane är en av årets bästa värvningar i Premier League och han har redan lyckats gå upp på toppen som Liverpools bäste målgörare efter halva säsongen samt bidragit med sin del för att göra Liverpool till seriösa titelutmanare inför vårens upplopp. Även för sitt land är han stark.

Mittfältare –  Mohamed Salah, Egypten

Lista Afrikanska mästerskapen mixade drömelvan

Salah tillbringade en mardrömstid i Chelsea, men efter flytten till Serie A och Roma har han lyckats utvecklas till en av de farligaste spelarna i den italienska ligan. Även för Egypten kommer han att utgöra ett stort hot.

Sidor: 1 2 3 4

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply