Lista: Bästa startelvan i Afrikanska Mästerskapen

Bästa backarna i afrikanska mästerskapen 2017

Här är backarna som ingår i Bästa startelvan i Afrikanska Mästerskapen 2017. De bästa backarna utgörs av försvarare som spelar för Elfenbenskusten, Senegal och Marocko.

Försvarare – Serge Aurier, Elfenbenskusten

Lista Afrikanska mästerskapen mixade drömelvan

Mittbacken kommer att hoppas på att få återuppleva ännu ett guldfyllt år likt 2015, då han tillsammans med Elfenbenskusten tog hem hela turneringen. Han klassas som en av de bästa mittbackarna i turneringen med hästlängder och för både klubb som land är han ett förstaval. Aurier är en av de bästa afrikanska fotbollsspelarna i detta nu.

Försvarare – Kalidou Koulibaly, Senegal

Lista Afrikanska mästerskapen mixade drömelvan

Försvararen är född i Frankrike, men Koulibaly valde trots det att representera Senegal i landslagssammanhang och detta kommer att bli hans andra turnering. Den 25-årige Napoli-försvararen är högt uppskattad på transfermarknaden och Chelsea jagade honom för dryga 50 miljoner pund i somras.

Försvarare – Mehdi Benatia, Marocko

Lista Afrikanska mästerskapen mixade drömelvan

Benatia är en annan högt klassad försvarare, som för närvarande är på lån från Bayern München i Juventus, då han har haft svårt att prestera kontinuerligt och knipa åt sig  en startplats. Detta är dock inget problem i Marocko, där försvararen har fått äran att dra på sig kaptensbindeln för landet.

Försvarare – Eric Bailly, Elfenbenskusten

Lista Afrikanska mästerskapen mixade drömelvan

Manchester Uniteds Bailly får även han en plats i elvan, där i försvarslinjen. Den blott 22-årige försvararen kostade United 30 miljoner pund när han kom till England i somras, men har redan lyckats bevisa för José Mourinho och co. exakt varför de betalade så mycket för honom, med stundtals väldigt starka insatser.

Bailly är för närvarande en av världens dyraste försvarsspelare efter flytten från Villarreal till Manchester United.

Sidor: 1 2 3 4

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply