Lista: Fem bästa januarivärvningarna någonsin

Lista: Fem bästa januarivärvningarna någonsin

Fem bästa januarivärvningarna någonsin

Varje vinter öppnar ett nytt transferfönster inom fotbollen. Storklubbarna i Premier LeagueSerie ALa LigaBundesliga och övriga ligor letar då efter nya spelare. Samtidigt vill de bli av med andra.

Årets transferfönster är inget undantag. Flera av Europas största föreningar har redan varit aktiva. Bland annat har PSG plockat in Julian Draxler och Bayern München har värvat Niklas Sule och Sebastian Rudy. Dessutom ryktas det om att eftertraktade Dimitri Payet vill lämna West Ham.

Det är möjligt att någon av årets värvningar i januari blir väldigt lyckade. Kanske kan de bli en av de bästa vintervärvningarna någonsin?

Med tanke på det, vilka är egentligen de bästa köpen som har gjorts under ett transferfönster på vintern? Vi på Silly Season Sverige listar de fem bästa januarivärvningarna någonsin.

De bästa januarivärvningarna genom alla tider

Under hösten och vinter har vi på Silly Season Sverige gjort flera listor om det nuvarande transferfönstret. Till exempel har vi skrivit om fem stjärnor som kan byta klubb i januari, fem storklubbar som borde värva i vinter och fem klubbar som kan värva Daniel Sturridge i januari.

Dessutom har vi även gjort listor om annat inom fotbollen. Exempelvis har vi listat världens 100 bästa spelare 2016/2017 och fem klubbar som sålt sin stjärna och presterat bättre. Innan ni läser de listorna ska vi första gå igenom de bästa värvningarna som har gjorts i ett vintertransferfönster någonsin.

5. Ivan Rakitic, Schalke – Sevilla 2011

Ivan Rakitic

I januari 2011 lämnade Ivan Raktic Schalke. Han flyttade då till Sevilla. I den spanska klubben hade han en väldigt lyckad tid. Kroaten var till exempel med om att vinna Europa League 2013/2014.

Sevilla kunde sedan sälja spelaren vidare till Barcelona. Även om de var tungt att tappa mittfältaren så fick Sevilla mycket mer pengar än man hade betalat för honom. Han värvades till Estadio Ramon Sanchez-Pizjuan för cirka 2,5 miljoner euro. När Rakitic gick till Barcelona såldes han för cirka 20 miljoner euro.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply