LISTA: Bästa Afrikanska fotbollsspelare i Europa

Bästa Afrikanska fotbollsspelare i Europa

Vem är Afrikas bästa fotbollsspelare? Vem är Afrikas rikaste fotbollsspelare? Vilken är den bästa startelvan i Afrikanska Mästerskapen? Vem är världens bästa fotbollsspelare? Det diskuteras ofta om vem som är världens bästa fotbollsspelare och flera spelare tjänar otroliga summor varje år.

Spelare som Leo Messi och Cristiano Ronaldo får varje år väldigt mycket pengar, både från fotbollsspelande och intäkter från reklam och andra kommersiella uppdrag. De båda har vunnit flera priser på FIFA Ballon d’Or ceremonin och det är en stor kamp som de båda är med i år in och år ut. Förutom priset till världens bästa spelare finns det även ett pris som går till Afrikas bästa fotbollsspelare.

Utmärkelsen delas ut på en gala som  hålls i början av januari varje år och arrangeras av afrikanska fotbollskonfederationen. Yaya Toure har vunnit priset fem år i rad framför Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang och det är en tuff kamp då det finns väldigt många bra fotbollsspelare från den afrikanska kontinenten.

Vi på Silly Season Sverige har nu gjort en lista på de spelare som kan få priset som den bästa fotbollsspelaren i Afrika.

För dig som är intresserad av Afrikanska Mästerskapen 2022
Afrikanska Mästerskapen 2022 resultat
Afrikanska Mästerskapen 2022 vinnare
Afrikanska Mästerskapen 2022 odds
Afrikanska Mästerskapen 2022 speltips
Afrikanska Mästerskapen 2022 trupper
Afrikanska Mästerskapen 2022 spelschema

Vem är Afrikas bästa fotbollsspelare i Europa?

Tidigare har vi publicerat listor som blivit väldigt uppskattade av våra läsare. Nedan finner ni ett axplock av de mest lästa som ni gärna får ta en titt på efter att vi gått igenom nomineringarna till priset Afrikas bästa fotbollsspelare.

10. Eric Bailly (Elfenbenskusten/Manchester United)

LISTA Afrikas bäste fotbollsspelare 20162017

Eric Baily  är först ut i vår lista med bästa afrikanska fotbollsspelare i Europa genom tiderna. 

Som lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic hoppas förstås Eric Baily på många titlar i Manchester United. Den blott 22-årige mittfältaren köptes av Villarreal sommaren 2014 och såldes den förra sommaren till United för nästan 400 miljoner kronor. Trots sin ringa ålder är han en av de mest mogna spelaren på planen och fortsätter det såhär har ivorianen en ljus framtid tillmötes.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply