Topp 10: Bäst betalda domarna i Premier League

Bäst betalda domarna i Premier League

Premier League-domarnas löner

Fotbollsdomare lön Premier League? Fotbollsdomare lön? Premier League domare lön? Domare Premier League tjänar? Premier League domarnas löner 2017? Lön Premier League domare? Att fotbollsspelarna i Premier League tjänar enorma summor per säsong är ingen nyhet. De bästa tjänar pengar som den stora majoriteten på den här planeten aldrig kan mer än drömma om. Paul Pogba drar exempelvis in nästan 300 miljoner kronor per år, och går vill till Lionel Messis lön och Cristiano Ronaldos lön i sina respektive lag blir summorna ännu högre.

Men hur mycket tjänar domarna då? Jo, det är en fråga som är lite svårare att veta då domarna aldrig symboliserats som de rikaste idrottarna. Det beror även på vilken liga vi tittar på. I den engelska ligan har de exempelvis bättre löner, medan spanska La Liga har ett högre matcharvode.

Arvode per match

Engelska domare i fotboll? I Premer League-domare får per match 12 000 kronor, då exkluderat researvode samt övernattning. Dessutom är inte den fasta årslönen inräknad, såklart. En assisterande domare tjänar 7500 per match. I La Liga tjänar huvuddomaren 60 000 per match, medan den assisterande domaren drar in nästan 17 000 kronor. Domarna i Bundesliga, Serie A och Ligue 1 ligger alla på nästan samma arvode, det vill säga 30-35 000 kronor per match, medan deras assisterande går strax över 15 000.

Av de fem största ligorna är den portugisiska den minsta, och även den liga där domarna tjänar minst – men relativt stor marginal. En huvuddomare med pipan i handen tjänar 11 000 medan en assisterande plockar hem ett arvode på nästan 5500 kronor per match.

Hur mycket tjänar då de bästa domarna i Premier League? Ja, det är det vi ska reda ut i den här listan. Följ med och se vilka de tio domarna är som tjänar bäst i Premier League, och hur mycket de tjänar.

De tio bäst betalda domarna i England

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listan ”De tio hårdaste domarna i Allsvenskan” som tar reda på vilka domarna som delar ut mest kort i den svenska högstaligan. Nu är dags dags att ännu en gång ta sig en titt på domarna, men den här gången handlar listan om vilka domare i Premier League som tjänar bäst. Observera att lönerna gäller per säsong, men är inte inkluderat deras matcharvode. Dessutom är alla siffror som inte anges av något annat skrivna i svenska kronor.

10. Jonathan Moss, 720 000 SEK

Topp 10 Bäst betalda domarna i Premier League

Med sina 46 år, 47 under 2017, är Jonathan Moss en av de mest rutinerade domarna i Premier League, även om hans karriär är på väg att närma sig slut med tanke på hans ålder och då 45 är Fifas rekommendation för domarna att sluta. Men med 720 om året för att döma världens kanske bästa fotbollsliga kan man förstå om Moss vill fortsätta ett tag till.

9. Lee Mason, 720 000 SEK

Topp 10 Bäst betalda domarna i Premier League

Lee Mason är en av de ansikten man kanske oftast känner igen av domarna i Premier League, om man räknar bort de största som Mark Clattenburg, Mike Dean och Martin Aktinson.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply