Allsvenskans största floppköp under 2016
Allsvenskans största floppar? Allsvenskans tio största floppköp 2016? Vilka är de största flopparna i allsvenskan 2016? Nu har vi på Silly Season Sverige satt ihop en lista med de tio spelare som vi anser är de största flopparna i Allsvenskans under 2016. De största floppköpen i Allsvenskan under 2016 års säsong. Det spelare som köpts för ganska stora belopp och som inte presterat i enlighet med transfersumman.
De flesta allsvenska klubbar tar en stor chansning när de värvar spelare för så pass mycket pengar. De betalar i svenska mått gigantiska övergångssummor. Ibland blir det väldigt bra medan det andra gånger går så pass dåligt att man väljer att sälja spelaren ganska snabbt. Spelarna är inte rangordnade och samtliga bilder är hämtade från Bildbyrån.
Då hamnar några av dessa allsvenska spelare på listor med de största flopparna i Allsvenskans historia.
Största flopparna i Allsvenskan 2016
Vilka är de 10 största flopparna i Allsvenskan under 2016? Tidigare har vi gjort ett flertal listor om bland annat Allsvenskans mest värdefulla klubbar, Allsvenskans mest värdefulla spelare och Allsvenskans mest olojala spelare någonsin. Vi rekommenderar att ni tar en titt på de, detta efter att vi gått igenom listan med Allsvenskans största floppar 2016.
10. Denni Avdic – AIK
Han tränade under försäsongen med IF Elfsborg där han tidigare spelat men gick överraskande till seriekonkurrenterna AIK. I Gnaget har det dock inte blivit som han tänkt sig och efter 17 spelade matcher har Avdic endast nätat vid tre tillfällen.
Avdic var tidigare en av de största kandidaterna till att stå som vinnare i Skytteligan i Allsvenskan 2016.
9. Mathias Ranégie – Djurgårdens IF (lån från Watford)
Ranégie har tidigare spelat i både BK Häcken och Malmö FF och det var många som lyfte på ögonbrynen när anfallaren blev klar för DIF. 32-åringen har gjort fem mål på 22 matcher vilket är långt ifrån vad man hoppats på när affären blev klar. Det blir ingen fortsättning för Ranégie på Tele2 Arena.
8. Linus Hallenius – Helsingborgs IF
Hallenius lämnade Hammarby och skrev på för Helsingborgs IF då Skåneklubben behövde förstärka sin offensiv, men 27-åringens sejour i nordvästra Skåne har inte riktigt blivit som klubben förväntat sig. Två mål på 17 matcher i den rödblåa tröjan är en av orsakerna till att HIF gör en av sina sämsta säsonger i modern tid.
7. Walid Atta – Östersunds FK
Den 29-årige försvararen lämnade AIK för att prova lyckan utomlands, något som inte gick hans väg. Walid Atta är nu tillbaka i den svenska högstadivisonen men har inte varit någon vidare tillgång för nykomlingarna. Istället för att bidra med rutin och göra laget har hans insatser istället stjälpt laget.
Har varit bänkat periodvis.
6. Michael Almebäck (Örebro SK)
När Michael Almebäck återvände från spel i Belgien och Danmark var det många som hyllade Örebros SKs sportchef för affären. Det har dock visat sig att värvningen av Almebäck från Bröndby inte alls varit speciellt givande. Almebäck har blandat bra och dåliga prestationer i den vita tröjan.
5. Kristinn Steindorsson (Sundsvall)
Kristinn Steindorsson anslöt från MLS och Columbus Crew till Sundsvall och man hade höga förhoppningar på mittfältaren i sina bästa stunder är en duktig framspelare och målskytt. I Sundsvall har han dock bevisat motsatsen och har under större delar av säsongen har han sett omotiverad och seg ut i laget som kunde hamnat högre upp i tabellen denna säsong.
4. Joshua Nadeau – Gefle
Den 21-årige försvararen Joshua Nadeau anslöt till Gefle från AEL Limassol och har inte riktigt imponerat i den svenska högstadivisionen. Det har inte sett särskillt stabilt ut i lagets backlinje och mycket är på grund av Nadeaus tama insatser. Till sitt försvar är han endast 21 år.
3. Eero Markkanen – AIK
Det var nog ingen som förväntade sig att Eero Markkanen skulle lämna AIK för spel i Real Madrid Castilla för ett par år sen. Efter en bänkplats i Spanien och anklagelser om att ha kommit överviktig till försäsongen lämnade 25-åringen den iberiska halvön samt en tid i hemlandet återvände Markkanen till Gnaget där han tidigare gjort succé.
Denna säsong har det blivit 8 mål på 21 matcher då han ryckt upp sig under den andra halvan av säsongen, var nära att inte finnas med på listan. Gjorde inte mål under de sju omgångar som spelades innan EM drog igång i Frankrike.
2. Akseli Pelvas – Falkenberg
Akseli Pelvas var anfallaren som skulle rädda Falkenbergs FF från nedflyttning säsongen 2016 då han kom som Bosman, men det hela slutade som ett stort misslyckande. Med noll mål på 14 matcher är Pelvas med all rätt med på listan.
1. Emir Bajrami – Elfsborg
28-årige Emir Bajrami kom tillbaka till Borås och Elfsborg efter spel i Holland, Monaco och Grekland. Bajrami har inte alls nått upp till förväntningarna som man hade på honom i Sverige, detta till viss del på grund av skador.
Stått för ett mål och två assist i den gula tröjan denna säsong, detta på 13 matcher.
Relaterade listor på Silly Season Sverige
- Publikligan Allsvenskan
- Allsvenskans mest värdefulla klubbar
- Allsvenskans mest värdefulla spelare
- Allsvenskans mest olojala spelare någonsin
- Snyggaste matchtröjorna i Allsvenskan
- De tio bästa unga spelarna i Allsvenskan
Innehållsförteckning