LISTA: 10 stjärnor som har vunnit U21-EM

LISTA: 10 stjärnor som har vunnit U21-EM

LISTA: 10 stjärnor som har vunnit U21-EM

Vilka stjärnor har vunnit U21-EM? Vilka är de bästa spelarna som har tagit hem U21-EM? Vi på Silly Season Sverige har listat 10 stjärnor som har vunnit U21-EM. Listan består av flera spelare som senare har vunnit VM på seniornivå.

U21-EM är igång

U21-EM Polen är i full gång. På fredagen spelade Sverige och England 0-0 och Slovakien besegrade Polen med 2-1. I går vann Portugal med 2-0 mot Serbien och Spanien körde över Makedonien med 5-0. I dag går de fyra sista nationerna in i turneringen. Det är dags för Grupp C. Klockan 18.00 så ställs Tyskland mot Tjeckien. Sedan är det dags för den sista matchen i premiäromgången. Klockan 20.45 spelar Danmark mot Italien.

Ett intressant mästerskap

Innan vi vet hur det går i mästerskapet finns det flera intressanta frågor att ställa. Ska Sverige försvara sin titel eller kommer vi att få en ny mästare? Det kommer bli väldigt intressant att se. Tolv nationer kommer att slåss om äran att bli utsedd till Europas bästa U21-landslag.

Turneringen kommer vara fylld av stjärnor från flera av kontinentens största klubbar. Bland annat så är MilanArsenalJuventusAtlético MadridReal MadridBayern München representerade i U21-EM. Med inkluderingen av spelare som spelar på allra högsta nivå så höjs kvaliteten på mästerskapet. Vi kommer att få se framtidens stora stjärnor göra upp mot varandra.

Stjärnor som har vunnit U21-EM

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flera listor om sommarens U21-EM. Bland annat så har vi skrivit om den dyraste startelvan i U21-EM 2017 och tio spelare som kan slå igenom i U21-EM 2017, Innan ni klickar er in på de listorna rekommenderar vi först att ni läser om tio stjärnor som har vunnit U21-EM.

Samtliga bilder i den här listan är från Bildbyrån.

1. Andrea Pirlo

LISTA: 10 stjärnor som har vunnit U21-EM

Italien är den mest framgångsrika nationen i U21-EMs historia. Då är det inte särskilt konstigt att flera av nationens finaste och bästa spelare har tagit hem turneringen genom åren. År 2000 var Andrea Pirlo med i det italienska U21-landslaget som vann EM. Nationen besegrade Tjeckien med 2-1 i finalen.

År 2006 vann Pirlo VM med Italien på seniornivå.

2. David de Gea

LISTA: 10 stjärnor som har vunnit U21-EM

David de Gea är en av de bästa målvakterna i världen.

Under sina ungdomsår var spelaren med om att vinna flera titlar med Spanien. Han var med i både U21-EM 2011 och 2013. Det var två turneringar som nationen vann.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply