Krönika: Zlatan till VM

Marcus Berg, Isaac Kiese Thelin, Ola Toivonen och John Guidetti i all ära, men det är klart som korvspad att Zlatan Ibrahimovic ska spela VM om han vill det.

Kommentarer överflödiga om landslagets bragd i de två matcherna mot Italien. Det landslag vi lärt känna under EM-kvalet har överträffat allas förväntningar och slagit ut Holland, Italien och besegrat Frankrike. Polletten har knappt trillat ner än för mig att det faktiskt har skett. Det känns surrealistiskt. Men vi hade en hel del tur. Det kunde kunde ha slutat annorlunda om Bas Dost nickmål på Friends Arena inte blivit bortdömt i slutminuten eller om inte Ola Toivonen tryckt in bollen från över halva planen på tilläggstid när Frankrikes stjärnmålvakt Hugo Lloris slarvade med sin rensning, passning eller vad han nu tänkte göra med bollen. Efter att jag tittat på ännu ett par repriser av det så vet jag inte om han tänkte överhuvudtaget. Iallafall, så lyckades de svenska landslaget med det som många inte trodde skulle vara möjligt. Att ta sig till VM med spelarmaterialet vi svenskar har ska inte kunna ske.

Den som styrt denna skuta är ingen mindre än Janne Andersson och som han gjort det. Han har haft en fantastisk tid sedan han blev förbundskapten för det svenska landslaget. Det är inte bara på planen Janne gjort det bra, även utanför har han i princip skött sig helt perfekt. Utan att överdriva så är nog Janne just nu en av Sveriges mest folkkära personer.

SE ÄVEN: Zlatan i VM 2018? Så är oddsen!

Zlatan till VM

Laget kan bli ännu bättre

Nu har vi tagit oss till det stundande Moskva-VM i sommar och det känns som att vi saknar något eller någon. Det känns som vi saknar det där lilla extra för att vi verkligen ska ha en ärlig chans att lyckas i Ryssland. Vi saknar den där riktigt farliga anfallaren som bara behöver en chans för att göra mål. Berg eller Toivonen är inte den anfallaren. Den anfallaren hittar vi i England, närmare bestämt i Manchester.

Zlatan till VM

Zlatan Ibrahimovic behövs i det här landslaget. Bra jobbat till samtliga som tagit oss dit vi är idag. Grymt jobbat av ”kollektivet” som Janne Andersson brukar uttala sig. Men nu forwards får ni ställa er lite åt sidan och ge plats åt Sveriges bäste fotbollsspelare genom tiderna. Mannen som gjort flest mål någonsin i den blå gula-tröjan. Mannen som gjorde 17 mål på 28 Premier League-framträdanden innan han blev skadad. Utsedd av UEFA till den tionde bästa spelaren i Europa förra säsongen (ensam från Premier League på den topp 10-listan). Han avgjorde Ligacupen och Community Shield. Han vann Europa League och blev även uttagen i säsongens lag i den turneringen. Han var bäste målskytt i Manchester United. Det räckte dock inte till någon guldboll, vilket jag anser är ett stort skämt. Pajas-nivå. Men jag tror inte att det är något som lämnar någon som tidigare vunnit elva stycken sömnlös. Zlatan Ibrahimovic ska med till VM för att vi ska ha en rimlig chans att nå något resultat överhuvudtaget.

SE ÄVEN: Zlatan till VM? Så står oddsen!

Zlatan till VM

”Om man säger ”nej, du kan vara hemma” till Zlatan så är man knäpp”

Den 14 november, dagen efter att Sverige kvalificerats för VM, gjordes en undersökning på Sportbladet där man fick rösta om Zlatans vara eller icke vara i landslaget. Hela 62 procent röstade att de inte vill se någon Zlatan Ibrahimovic i VM-truppen. Jag kan inte förstå hur man inte vill se Sveriges bästa spelare representera vårt land i ett mästerskap.

Jag citerar Pontus Kåmark: ”Om man säger ”nej, du kan vara hemma” till Zlatan så är man knäpp”.

Om Zlatan Ibrahimovic vill spela VM, ska Zlatan Ibrahimovic självklart spela VM.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Zlatan Ibrahimovic

SE ÄVEN: Zlatans bilar 2017/2018

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365