John Guidetti lön 2023

John Guidetti lön

John Guidetti lön - så mycket tjänar John Guidetti i inkomst AIK

John Guidetti lön 2023: hur mycket tjänar John Guidetti i AIK?

John Guidetti lön 2023? Hur mycket tjänar John Guidetti i AIK, Alaves och Celta Vigo? Hur mycket tjänar John Guidetti i månaden? Vad tjänar han om året är vanliga frågor ställs. Detta när det gäller Guidettis lön i AIK. Guidettis nya lön i AIK har blivit en uppmärksammad fråga i Sverige sedan U21-hjältens flytt från den spanska ligan till Allsvenskan och AIK. Därför har Silly Season Sverige fixat fram lite uppgifter åt er om hans inkomster. Detta för att se vad han har för lön i AIK.

Efter flertalet utlåningar flyttade Guidetti från Manchester City till Celta Vigo. I den galiciska klubben blev det dock inte riktigt som anfallaren tänkt sig. Det började bra men efter ett tag blev det allt mer bänksittande. Detta då man värvade in nya anfallare. Guidetti har därmed flyttat till Alaves där han spelat sedan vintern 2017/2018. Sommaren 2018 stod det klart att flytten till Alaves blev permanent. Detta efter att klubben klarat sig kvar i högstadivisionen.

John Guidetti har representerat Brommapojkarna, Manchester City, Burnley, Stoke, Celtic, Feynoord, Alavés och Hannover 96 i karriären. Den 5 maj 2022 skrev Guidetti på ett treårskontrakt med AIK som gäller från den 15 juli 2022 till den 31 december 2025. Han anslöt sig till AIK i juli 2022 när sommarfönstret öppnades. Guidetti gjorde sin debut för AIK under en hemmamatch på Friends Arena mot Kalmar FF den 17 juli 2022. AIK vann mot Kalmar FF med 1–0.

Guidetti är en spelare som älskas av fansen och är en showman utanför planen. Lönelyftet från de tidigare klubbarna jämfört med summorna i La Liga är stora. Därför har vi nu tagit fram hur mycket Guidetti tjänar och all inför när det kommer till John Guidetti lön.

John Guidetti lön i AIK

Guidetti har i många år tillhört Manchester City, men han lyckades aldrig riktigt slå sig in i A-laget. Han gjorde succé på lån hos Feyenoord då han gjorde 20 mål på 23 ligamatcher för klubben. Kort efter det blev han sjuk och var borta från fotbollen väldigt länge. Han har varit utlånad till Burnley, BrommapojkarnaStoke City och Celtic. Därefter blev det en flytt till Celta Vigo. I den ljusblåa klubben var Guidetti en av de bäst betalda spelarna i truppen. På planen gick det dock inte lika bra. Därför blev det en flytt till ligakonkurrenterna Alaves. Tar vi en titt på summorna ligger på hos fotbollsspelare som tjänar mest ligger Guidetti hästlängder efter. Lönen i Alaves är mycket längre än de största stjärnorna. Det är dock förväntat men det är ingen liten lön som anfallaren tjänar i den spanska klubben.

Hur mycket tjänar John Guidetti

Vad tjänar John Guidetti om året i AIK? John Guidettis årslön 2023!

När det kommer till vad John Guidetti tjänar i klubblaget finns det olika siffror. Tittar vi på vad lönen var i Celta Vigo handlade det om 8.7 miljoner kronor. Han var då den näst bäst betalde spelaren i laget efter anfallskollegan Iago Aspas. Sen vintern 2017 spelar Guidetti dock i Deportivo Alaves i norra Spanien.

Här är han en av lagets tre anfallare och får mer speltid än det blev i Celta. Nu tar vi en titt på inkomsten får John Guidetti lön från sin nya klubb. Det är oklart hur mycket han får numera. Lönen i Celta Vigo var som sagt 8,7 miljoner kronor per säsong. Det mesta tyder på att det blev en lönesänkning efter att ha bytt klubb vintern 2017. Se hur Guidetti förhåller sig till världens bäst betalda fotbollsspelare och Allsvenskans bäst betalda spelare.

Enligt uppgifter så var Guidettis löneanspråk 200 000 kronor i lön och en sign on-bonus på 15 miljoner kronor för att skriva på för AIK.

Nedan har vi räknat ut hur mycket den svenske anfallaren tjänar per månad, vecka, dag, timme, minut och sekund. Lönen vi räknat på är samma som han hade i Celta Vigo. Detta då det kommit några uppgifter om hans nya lön. Det mesta tyder på att Guidetti har samma lön nu som tidigare. Siffrorna uppdateras så fort nya uppgifter kommer. Så länge har vi räknat ut vilken lön anfallaren i Celta Vigo.

Hur mycket John Guidetti lön i landslaget är oklart. Spelarna får oftast ersättning per match och samling som de kallas till.

John Guidettis månadslön

Här har vi räknat ut vad John Guidettis inkomst per månad utifrån hans nuvarande lön. Baserat på en årslön om 8.7 miljoner kronor så blir hans lön per månad ca 725 000 kronor – 160 000 000 /12 = 725 000 kr per månad.

John Guidettis veckolön

Här har vi räknat ut vad John Guidettis inkomst per vecka utifrån hans nuvarande lön. Baserat på en årslön om 8.7 miljoner kronor så blir hans lön per vecka ca 167 300 kronor – 160 000 000 /52 = 167 307 kr per vecka.

John Guidettis dagslön

Här har vi räknat ut vad John Guidettis inkomst per dag utifrån hans nuvarande lön. Baserat på en årslön om 8.7 miljoner kronor så blir hans lön per dag ca 24 000 kronor – 160 000 000 /365 = 23 835,62 kr per dag.

John Guidettis timlön

Här har vi räknat ut vad John Guidettis inkomst per timme utifrån hans nuvarande lön. Baserat på en årslön om 8.7 miljoner kronor så blir hans lön per timme ca 993 kronor per timme – (160 000 000 /365)/24 = 993,15 kr per timme.

John Guidettis lön per minut

Här har vi räknat ut vad John Guidettis inkomst per minut utifrån hans nuvarande lön. Baserat på en årslön om 8.7 miljoner kronor så blir hans lön per minut ca 16,5 kronor – 993 /60 = 16,55 kr per minut.

John Guidettis lön per sekund

Här har vi räknat ut vad John Guidettis inkomst per sekund utifrån hans nuvarande lön. Baserat på en årslön om 8.7 miljoner kronor blir hans lön per sekund ca 0.3 kronor  – 16.5/60 = 0,275 kr per sekund.

Reklamuppdrag för John Guidetti

Det var många som trodde att John Guidetti skulle bli en världsstjärna, precis som Zlatan Ibrahimovic. Så blev dock inte fallet. Han har dock varit med i ett antal reklamer i Sverige. Det är bland annat Nike som betalar honom för ett sponsoruppdrag. Detta under vintern 2012 då han av många ansågs vara Sveriges nästa storstjärna.

John Guidetti lön AIK - så mycket tjänar John Guidetti i inkomst AIK

Guidetti har även varit med en reklam för Svenska spel Oddset. Därefter har det dock inte varit lika mycket reklamjobb.

Andra fotbollsspelares löner, inkomster och förmögenhet

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply