bet365

Snart är det dags för en ny NHL-säsong: vilka är favoriter att vinna 22/23?

Snart är det dags för en ny NHL-säsong vilka är favoriter att vinna 22-23

Snart är det äntligen dags för en ny säsong av världens främsta hockeyliga – NHL. Ligan bjuder alltid på mycket action och drama, något som alla hockeyfans i världen älskar.

Ligan innehåller de bästa hockeylagen i världen, vilket gör att kvalitén är otroligt hög. Vi som bor i Sverige får dock nöja oss med att streama matcherna, men det gör inte särskilt mycket. Tekniken och uppkopplingarna är numera så pass bra att även vi får en grym upplevelse, trots att vi sitter hemma i TV-soffan.

Den stora frågan är dock; vilket lag kommer att vinna årets upplaga av National Hockey League? Det är det i regel spelbolagen som har störst koll på, därmed kan du ta en titt på odds för NHL 2022, eller ta del av våra bästa gissningar nedan!

Vilka lag har störst chans att vinna?

Colorado Avalanche

Colorado Avalanche har ett oerhört starkt lag just nu med Gabriel Landeskog i sprutspetsen. Landeskog är kapten, och ledde laget mot enorma framgångar förra säsongen. Därmed är det tydligt att laget är samspelta, samt att de har de individuella stjärnor som krävs för att vinna världens främsta hockeyturneringar.

Vi anser att det är Colorado som har störst chans att vinna årets upplaga av NHL, även om de har stark konkurrens från de andra lagen på den här listan.

Här har många svenskar spelat genom tiderna, varav Gabriel Landeskog och Peter Forsberg är de mest framträdande.

Toronto Maple Leafs

Colorado Avalanche kommer få stor konkurrens från Toronto Maple Leafs, det är en sak som är säker. Laget må inte ha samma flow som Colorado, men har trots detta ett samspel som få andra lag kan stoltsera med.

Truppen är dock bland de bästa i hela NHL, inte minst på deras anfallspositioner. De kan mycket väl ställa till med problem för vilket lag som helst, och är ett lag som alla fruktar när det gäller det offensiva spelet.

Likt Colorado har Toronto ett flertal svenska spelare, varav William Nylander är den mest framträdande. Men många andra svenskar kan mycket väl få kliva upp i rampljuset den här säsongen, t.ex. Pontus Holmberg. Vi väntar med spänning!

Tampa Bay Lightning

Tampa Bay Lightning har varit riktigt vassa de senaste 5 åren och tagit många titlar under årens gång. Deras nuvarande trupp är en av de bästa någonsin, och kan konkurrera med vilket lag som helst.

De är kända för att bidra med fartfyllda anfall, men har även ett försvarsspel som heter duga. Därmed är de en mardröm för de flesta lag i ligan.

Här spelar bland annat Victor Hedman som är assisterande kapten och bland de bäst betalda i laget. Här har han legendstatus efter sin långa sejour i laget, och har förhoppningsvis ett flertal säsonger kvar på den allra högsta nivån.

Carolina Hurricanes

Carolina Hurricanes har inte haft riktigt lika många triumfer som de ovanstående lagen på den här listan, men är trots detta ett lag att räkna med. Deras nuvarande trupp är stark och pigg, och kan ställa till med rejäla problem för samtliga lag i ligan.

Här spelar ett flertal svenskar, varav Jesper Fast är den mest framträdande. Här är han en av deras skickligaste offensiva spelare, men gör även ett stort arbete i det defensiva spelet.

Vi kan med allra högsta sannolikhet förvänta oss att Carolina Hurricanes kommer vara med och konkurrera om de högsta placeringarna i ligan.

Florida Panthers

Sist men inte minst hittar vi Florida Panthers. Även om laget endast har existerat i 30 år, är de bland de starkaste lagen i ligan. De har blivit divisionsmästare vid ett flertal tillfällen, senast förra säsongen. Laget kommer förmodligen att vilja göra repris av detta, samt möjligtvis bli det bästa laget i hela NHL 22/23.

Truppen är minst sagt stark just nu. De är sammansvetsade likt få andra lag, och kompletterar varandra bra på de flesta positioner.

Här spelar hela 4 svenskar, varav Gustav Forsling och Patric Hörnqvist är de mest framträdande.

Det finns dock utrymme för skrällar

Vem vinner NHL? Ovanstående lag är de som har störst chans att prestera bäst i NHL 2022/2023. Men vi får inte glömma bort att det finns många andra lag också, varav många av dem har tillräckligt bra trupper och självförtroende för att kunna chocka både fans och andra lag i ligan.

Lag som Detroit Red Wings eller Edmonton Oilers är bara exempel på lag som kan ställa till med mycket problem för de andra lagen, och kan absolut prestera bra över hela säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply