bet365

Hur röstar man på Melodifestivalen? Rösta på Mello-finalen 2024 via telefon, app & live!

bet365
Hur röstar man på Melodifestivalen? Rösta på Mello-finalen 2024 via telefon, app & live!

Hur röstar man på Melodifestivalen 2024

Hur röstar man på Melodifestivalen? Vem vinner Melodifestivalen 2024 – ikväll avgörs vem som blir Mello vinnaren 2024. Finalen i Melodifestivalen går idag, lördag den 9 mars 2024. Hela det svenska folket har väntat i sex veckor på att utse vinnaren i Melodifestivalen 2024 och nu är det äntligen dags.

Marcus och Martinus är den stora favoriten till att ta hem vinsten och representera Sverige i ESC. Nu undrar givetvis alla vem som vinner Mello på denna lördag kväll och får representera Sverige i Eurovision Song Contest?

Hur röstar man på Melodifestivalen

Rösta på din favorit att vinna Mello 2024?

Hur röstar man på Melodifestivalen? Vem vinner Melodifestivalen 2024? Favorit Melodifestivalen 2024? De favorittippade artisterna att vinna Melodifestivalen 2024 är Marcus & Martinus och Jacquline enligt Mello oddsen och har även de mest spelade låtarna i Sverige enligt spellistor från Spotify. Enligt de senaste Mello vinnaroddsen hos bettingbolagen bet365, Unibet och LeoVegas bör Marcus & Martinus ta hem segern.

Deltagare & låt i finalen Odds
Marcus & Martinus – ”Unforgettable” 1,20
Jacquline – ”Effortless” 9,50
Danny Saucedo – ”Happy That You Found Me” 12,00
Liamoo – ”Dragon” 14,00
Maria Sur – ”When I’m Gone” 18,00
Dotter – ”It’s Not Easy to Write a Love Song” 26,00
Medina – ”Que Sera” 26,00
Smash Into Pieces – ”Heroes Are Calling” 26,00
Annika Wickihalder – ”Light” 76,00
Jay Smith – ”Back to my roots” 101,00
Cazzi Opeia – ”Give My Heart A Break” 201,00
Lisa Ajax – ”Awful Liar” 251,00

Se alla vinnarodds här =>

Rösta på Mello under livesändning

Hur röstar man på Melodifestivalen? Hur röstar man under direktsändningarna? Du kan göra din röst hörd med hjälp av Melodifestivalens app eller via telefonsamtal eller sms. Om du röstar med hjälp av ett telefonsamtal eller sms använder du de telefonnummer som presenteras under tv-sändningen och på svt.se/melodifestivalen.

Observera att det uppstår en fördröjning: När du tittar på digital-TV finns alltid en större fördröjning i förhållande till verkligheten, till skillnad från i traditionella tv-sändningar. Fördröjning uppstår även om du tittar på tv-program på webben.

I vanliga fall kan du behöva räkna med en fördröjning på cirka 40 sekunder när du tittar på en direktsändning. Om du använder dig av en mottagare med hårddisk där man kan sätta sändningen på paus (PVR) måste du kolla att du verkligen ser sändningen live och inte fördröjt.

Annars kan omröstningen vara avslutad i verkligheten medan den fortfarande ser ut att pågå på din tv. Håll fördröjningen i åtanke när du röstar. Observera att det inte är möjligt att rösta under reprisen av programmet.

Rösta på Mello via telefon och sms

Hur röstar man på Melodifestivalen? I finalen kommer tolv (12) olika bidrag att tävla. Telefonnummer till varje bidrag presenteras i början av finalveckan, och det är tittarna som delar ut poängen till bidragen. Detta sker via telefon och SMS-röstning, som tar upp 50% av rösterna, samt elva jurygrupper som står för de resterande 50%.

Telefonslussen öppnar redan klockan 20.00 – så fort programmet drar igång – och i finalen finns det enbart en röstningsomgång.

Hur röstar man på Melodifestivalen

Juryröstning

Så hur röstar man på Melodifestivalen? Det finns elva olika jurygrupper, som med hjälp av en representant från varje jurygrupp lämnar sina röster i form av poäng i skalan 1, 2, 4, 6, 8, 10 och 12 poäng. Tillsammans delar jurygrupperna ut 11 x 43 poäng = 437 poäng. Grupperna är uppdelade i fem svenska jurygrupper som är utstationerade i landet såväl som sex stycken utländska jurygrupper.

De utländska grupperna är valda för att bidraga med en jämn spridning över det Europa som i dag tävlar i Eurovision Song Contest och de bidrar med att ge de svenska tittarna en inblick i hur dessa länder bedömer de svenska finalisterna, och vem som kommer att gå hem i utlandet vid en eventuell vinst.

Då jurygrupperna redovisar sina röster, fortsätter tittarnas telefon- och sms-röstning och avslutas först cirka fem minuter efter avslutad juryröstning.

Telefonröstning

Då telefonröstningen är avslutad så kommer resultatet att adderas ihop så att det bidrag som fått flest samtal också får flest poäng: 132 poäng (11 x 12 poäng) och därefter i fallande skala: 110 poäng (11 x 10 poäng), 88 poäng (11 x 8 poäng), 66 poäng (11 x 66 poäng), 44 poäng (11 x 44 poäng), 22 poäng (11 x 22 poäng) och 11 poäng (11 x 1 poäng). Det bidrag som får flest poäng sammanlagt vinner Melodifestivalen. Om två bidrag skulle hamna på samma summa poäng så vinner det bidrag som fått högst poäng från tittarna, det vill säga det bidrag som fått flest telefon- och sms-röster.

Två olika röstningsavgifter – tittarna väljer

Varje tävlingsbidrag har två olika röstningsnummer och därmed två olika avgifter. Man kan välja att stödja Radiohjälpen eller inte när man röstar. Teletaxan för att stödja Radiohjälpen är 9,90 kronor per samtal eller sms, varav 8,90 kronor går till hjälpprojekt över hela världen.

Alternativnumret har taxan 3,60 kronor per samtal eller sms från valfri operatör.

När man ringer bidragets 099-nummer får man ett talbesked att rösten har räknats. När man röstar med sms får man ett svarsmeddelande som bekräftelse – rösten räknas dock omedelbart.

Det är möjligt att rösta 20 gånger per telefoni och sms per abonnemang och sändning. I och med att vi har två telefonnummer; Radiohjälpen och det ordinarie telefonnumret är det möjligt att rösta totalt 80 gånger under sändning. Varje bidrag har samma tävlingsnummer genom hela programmet.

Det går dessvärre inte att rösta från utlandet.

Hur röstar man på Melodifestivalen? Rösta på Mello-finalen 2024 via telefon, app & live!

Rösta på Mello med appen

Hur röstar man på Melodifestivalen? Med hjälp av appen kan man rösta gratis – i realtid – under tiden då varje låt spelas. Man kan ge max 5 röster/bidrag. Antal röster som går iväg står i relation till intensiteten i tv-tittarens fingertryck på appens bultande hjärta. För att uppnå 5 röster krävs ett stort antal tryck på displayen. De fem rösterna är lika mycket värda som telefon- och sms-rösterna är.

Tänk på att vara ute i god tid och ladda ner appen innan programmet.

Rösta på Melodifestivalen regler och villkor 2024

Röstningsregler finalen

I finalen är det så att hälften av poängen kommer från elva internationella jurygrupper och den andra hälften står svenska folket för med hjälp av telefon, sms, och hjärtröstning i appen. I finalen tävlar totalt 12 bidrag och då läggs ytterligare två telefonnummer till de tidigare tio. Vilka bidrag som representerar de olika telefonnumren kommer att presenteras i början av finalveckan.

Telefonslussen öppnar klockan 20:00.

Det finns möjlighet till att rösta 20 gånger per telefon och sms per abonnemang och sändning. Då det finns tillgång till två telefonnummer; Radiohjälpen och det ordinarie telefonnumret är det möjligt att rösta upp till 80 gånger under sändning.

Hjärtröstning i appen

Det är möjligt att hjärtrösta, max 5 gånger per bidrag, i realtid på bidragen, det vill säga under den tid som bidraget framförs live. En hjärtröst väger lika tungt som en sms- eller telefonröst.

Juryröstning

Elva olika jurygrupper står för röster som delas ut i form av poäng i skalan 1, 2, 4, 6, 8, 10 och 12 poäng. Tillsammans delar jurygrupperna ut 11 x 43 poäng = 437 poäng. Grupperna delas upp i fem svenska jurygrupper som är utstationerade i landet såväl som sex stycken utländska jurygrupper. Telefonslussarna för telefon- och sms-röstningen avslutas först ungefär fem minuter efter att juryn avslutat sin omröstning, detta på grund av att publiken skall kunna ”reagera” på resultatet från den tidigare juryomröstningen.

Folkets röst delas ut procentuellt
Så juryn står för 50% av rösterna, medans resterande poäng kommer från det svenska folket som, genom sina hjärtröster i appen och telefon- och sms-omröstning gör sina röster hörda. Sammanlagt har jurygrupperna och tittarna 473 poäng var att dela ut. Precis som förra året så fördelades tittarrösterna procentuellt – ett bidrag som får 10 procent av telerösterna får också 10 procent av de totalt 473 poängen.

Det bidrag som lyckas samla ihop högst totalpoäng från juryn och tittarna vinner alltså tävlingen. Om två bidrag skulle hamna på samma poäng efter alla räknade röster vinner den med flest antal tittarpoäng. Om två bidrag skulle hamna på samma totalpoäng och innehar samma tittarpoäng så vinner den med flest antal faktiska röster. Om två bidrag skulle få samma totalpoäng och har samma tittarpoäng och samma antal faktiska röster vinner den med flest 12 poängare från jurygrupperna. Om samma antal 12 poängare så räknas 10 poängare osv, ända ner tills att en vinnare är utsett.

Fler Melodifestivalen odds kommer inom kort! Melodifestivalen odds uppdaterade 23 januari 2024. OBS, alla odds har inte uppdaterats i alla avseenden. För senaste och uppdaterade odds se här =>

Läs mer om Melodifestivalen 2024

Hur röstar man på Melodifestivalen? Om man är intresserad av att läsa mer om Melodifestivalen 2024 och hålla sig uppdaterad med den senaste informationen kan man kolla in våra andra artiklar på ämnet.

Läs mer om Melodifestivalen resultatMelodifestivalen artister, Melodifestivalen deltagare, Melodifestivalen låtar, Melodifestivalen oddsMelodifestivalen vinnare genom tiderna, Melodifestivalen 2024 datum, Melodifestivalen 2024 städer samt hos SVT och Eurovision song contest.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply