Hur mycket måste Sverige vinna med mot Mexiko?

Hur mycket måste Sverige vinna med mot Mexiko?

Hur mycket måste Sverige vinna med mot Mexiko för att gå vidare i fotbolls VM? Hur många mål måste Sverige göra för att gå vidare? Nu är det verkligen dags att titta på vilket lag som går vidare i VM med samma poäng. För det här är det som vi kan förvänta oss kommer bli situationen mot mexikanerna. Se matchen live här =>

Riskfria spel och freebets på Sverige: 500 kr =>, 1 000 kr => & 25 kr freebet =>

Super odds på Sveriges nästa VM match mot Mexiko: 10,00 &  16,00

Efter att Sverige åkt på en tung förlust mot Tyskland, där Toni Kroos avgjorde med matchens praktiskt taget sista spark, så blir bataljen nordamerikanerna nu extra viktig. Det är dock bra att veta om att det finns lite olika scenarion.

Men för mer info om Sveriges matcher i VM 2018 se TV-kanaler och TV-tiderSveriges kommande match i VM – Sverige mot Mexiko som går av stapeln på måndag. Se Sverige Mexiko laguppställning, speltips, TV kanal och TV tider och annat så kan ni läsa här.

Hur många mål måste Sverige göra mot Mexiko för att gå vidare?

Vad krävs för att Sverige ska gå vidare i VM åttondelsfinal?

Hur många mål måste Sverige göra mot Mexiko för att gå vidare? Vad krävs för att Sverige ska gå vidare i VM åttondelsfinal 2018? Ja, det här blir ju något väldigt intressant att djupdyka in. För Sveriges chanser i Fotbolls VM 2018 är långt ifrån dåliga. Det var ju länge i praktiken klart, då Sverige ledde ett bra tag mot Tyskland. Men även vid 1-1 såg chanserna till och med bra ut, och rent av en stor sannolikhet att Sverige skulle gå vidare i gruppen.

Hur många mål måste Sverige göra mot Mexiko för att gå vidare? 

Men vad krävs för att Sverige ska gå vidare i VM gruppen 2018 nu då? Jo, det är faktiskt som så att Sverige har allt i egna händer. Ett tag såg det ut som om att Sverige måste vinna mot Mexiko med flera mål. Något som dock inte är sant. För alla er som läst vår artikel om hur lag går vidare i VM med samma poäng – så vet ni att när lagen står på samma poäng så gäller följande:

  • Poäng
  • Inbördes möten
  • Gjorda mål
  • Total målskillnad
  • Minst gula kort

Men det gäller när det är två lag på samma poäng. Eftersom Tyskland väntas vinna sin match mot Sydkorea så kan det bli hela tre lag som står på sex inspelade pinnar efter att Grupp F är färdigspelad. Det kommer att ske om även Sverige vinner sin match, något som då tar svenskarna till en som sämst andraplats i gruppen.

Hur många mål måste Sverige göra för att gå vidare?

Sverige kan vinna gruppen – Grupp F

Faktum är att Sverige kan vinna Grupp F i VM. För skulle Sverige vinna mot Mexiko så har Sverige som sämst en andraplats i gruppen. Ja, det stämmer. För Sverige VM trupp 2018 har ju gjort en imponerande resa, och trots smällen i slutsekunderna mot tyskarna så lever VM-drömmen i allra högsta grad.

En seger och Sverige är vidare i VM, något som förstås är skönt. Det krävs inte att Sverige gör många mål mot Mexiko, utan det är bara de tre poängen som spelar någon roll. Men faktum är att om Sverige gör många mål så kan Blågult till och med vinna gruppen.

Ni hörde rätt. Eftersom det räknas med antal gjorda mål först (även när tre lag hamnar på samma poäng) så kommer Sverige, om de gör två mål fler än Tyskland, att rent av vinna gruppen. Så även om tyskarna vinner med 2-0, så kan Sverige ta en (kanske otrolig) 5-4-seger mot mexikanerna, och då alltså vinna gruppen.

Då gäller det förstås att Sverige gör en del mål framåt. Vad det gäller odds för att vinna skytteligan VM 2018 så har Ola Toivonen (201,00) högst chanser att göra det, när det kommer till de svenska spelarna.Hur många mål måste Sverige göra mot Mexiko för att gå vidare?

Så går Sverige vidare i VM 2018

Hur många mål måste Sverige göra för att gå vidare? Som sagt. Det gäller ju att Sverige vinner matchen. Många har ju frågat sig, nästan i liten panik, hur mycket måste Sverige vinna med mot Mexiko. Men faktum kvarstår ju att det bara för en åttondelsfinal i VM 2018 för Sverige inte kommer att avgöras på målskillnad. Allt som räcker är att Sverige tar en seger mot det nordamerikanska landet.

Men skulle Sverige vilja gå för gruppsegern? Ja, det är inte omöjligt. Och hur ska Sverige göra för att vinna gruppen i VM 2018 då? Jo, då måste svenskarna till viss del förlita sig på att Tyskland inte gör för många mål.

Ska Sverige gå vidare i VM 2018 så krävs det bara en seger mot Mexiko. Men ska Blågult även ta och vinna hela gruppen. Det handlar om att göra minst två mål fler än Tyskland. Så gör Tyskland ett så måste Sverige vinna sin match, samt göra minst 3. Allt från 3-0 till 3-2 kommer då att räcka.

Blågult måste inte vinna mot Mexiko för att gå vidare – olika scenarion

Måste Sverige vinna med mot Mexiko för att gå vidare i VM? Nej, det kan bli som så att en svensk pinne räcker för att Sverige ska gå vidare. Säg att Tyskland förlorar mot Sydkorea, då räcker det med ett svenskt kryss mot mexikanerna för att sluta tvåa i gruppen. Men det kan också bli tal om att Sverige hamnar i ett läge med tre poäng, tillsammans med Tyskland och Sydkorea.

Här alla scenarion som kan ske i Sveriges grupp, Grupp F VM 2018

Tre lag på 6 poäng – Tyskland, Sverige och Mexiko får 6 poäng vardera:

Det här är ett av de mest troliga scenariona. Sverige vinner sin match, och Tyskland vinner sin. Det kommer troligtvis att ge en grupptabell som formas så här:

1. Tyskland 6p
2. Sverige 6p
3. Mexiko 6p
4. Sydkorea 0p

Det som gör att Sverige går vidare är att de vid en seger kommer att ha gjort fler mål än mexikanerna. Samtidigt kan tabellpositionen förändras ifall Sverige gör två eller fler mål än Tyskland.

Men glöm inte en sak. Skulle Mexiko göra lika många mål som Tyskland, samtidigt som Sverige vinner matchen, så slutar det med svensk gruppseger och en mexikansk andraplats. Därför hade Sverige Mexiko 2-1 och Tyskland Sydkorea 1-0 inte räckt för tyskarna, tro det eller ej.

Tre lag på 3 poäng – Tyskland, Sverige och Sydkorea får 3 poäng vardera:

Det scenario som känns minst troligt på förhand. För nu måste så väl Tyskland som Sverige förlora. Då ser det, poängmässigt, ut så här.

1. Mexiko 9p
2. Sverige 3p
3. Tyskland 3p
4. Sydkorea 3p

Det kommer nu bli målskillnaden som avgörs i samtliga matchen, utom den mot Mexiko. Så Sverige har två mål med sig här – ett mot Sydkorea och ett mot Mexiko. Sydkorea har noll, men kommer att få minst ett om de vinner mot Tyskland. Samtidigt kan Tyskland sluta fyra i gruppen om de inte gör mål. För svensk del kan det nu leda till att laget med minst gula kort går vidare mot Sydkorea, eller rentav via lottning.

Svenskt kryss – sydkoreansk vinst:

Faktum är ju att det här inte heller är så troligt. Säg att Sydkorea vinner, då måste Sverige bara ta en poäng.

1. Mexiko 7p
2. Sverige 4p
3. Sydkorea 3p
4. Tyskland 3p

Nu skulle Sverige gå vidare som tvåa med fyra poäng. Men låt oss vara ärliga. Det är inte särskilt troligt att tyskarna går på plumpen mot Sydkorea.

Vad händer om Sverige inte vinner mot Mexiko?

Det är jobbigt att erkänna det, men i slutändan kommer det nog varken behöva handla om hur mycket måste Sverige vinna med mot Mexiko, eller om vi vinner. För skulle Sverige spela lika (eller förlora) så kommer gruppen att se ut så här.

1. Mexiko 7-9p
2. Tyskland 6p
3. Sverige 3-4p
4. Sydkorea 0p

Hur mycket måste Sverige vinna med mot Mexiko för att gå vidare i fotbolls VM?

Sammanfattning: Hur mycket måste Sverige vinna med mot Mexiko?

Det som ändå känns som en tröst är att frågan hur mycket måste Sverige vinna med mot Mexiko inte kommer bli särskilt aktuell. För svensk del så är ju det viktigaste att vi vinner mot Mexiko. För att Sverige ska gå vidare i VM så krävs  ”enbart” en seger.

Det här är förstås inte det enklaste. I Fifas VM 2018 så har mexikanerna gjort det väldigt bra. Men kan Sverige ligga disciplinerat i 90 minuter och utnyttja sina chanser. Ja, då kan Sverige ta sig till åttondelsfinal i VM 2018 genom att vinna mot Mexiko.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply