Hur går Sverige vidare i VM? Sveriges förutsättningar i Fotbolls VM 2018!

Hur går Sverige vidare i VM? Sveriges förutsättningar i Fotbolls VM 2018!

Hur går Sverige vidare i VM? Det krävs av Blågult

Hur går Sverige vidare i VM? Det är det många som ställer frågan “hur kan Sverige vidare i VM?” Det kommer ju att krävs en del för att Sverige ska gå vidare i gruppen vm 2018. Men det allra viktigaste är ju förstås att förstå sig på vad Sverige ska göra för att gå vidare i gruppen.

Det här är något som inte svaras på en sekund. För bland annat handlar det ju om hur Sverige VM trupp 2018 presterar. Men även vad de andra länderna åstadkommer i den här gruppen. Till exempel så förväntas ju Blågult att spela jämt mot Mexiko. Så skulle mexikanerna prestera på ett visst sätt så kommer det ju också att påverka.

Hur går Sverige vidare i VM Sveriges förutsättningar i Fotbolls VM 2018

Hur kan Sverige vidare i VM 2018?

Sveriges chanser i fotbolls VM 2018 må inte vara de högsta. Men att åtminstone gå vidare ur gruppen är ju något som kan hända. Det tror och hoppas både vi och många svenskar. Bland annat ser det ju ut så här i gruppen, och Sveriges förväntade chanser att slutta 1 i gruppen samt att vinna hela VM.

Odds VM grupp FVinna gruppTvåa i gruppenVinna VM
Tyskland vinnare odds fotbolls VM 2018Tyskland1,505,005,50
Mexiko vinnare odds fotbolls VM 2018Mexiko7,501,95101,00
Sverige vinnare odds fotbolls VM 2018Sverige8,503,25176,00
Sydkorea vinnare odds fotbolls VM 2018Sydkorea17,0012,00301,00

Det är alltså tydligt att tyskarna verkar vinna sin grupp. Men så går Sverige vidare i VM 2018. Det gäller troligtvis att satsa på andraplatsen, något som Blågult kommer att få göra upp med om mexikanerna. Nordamerikanerna är dock, på förhand, favoriter att ta plats nummer 2 i den här gruppen. Men vi får se vad det svenska landslaget klarar av att åstadkomma.

Sverige vann första matchen

Nu blev det ju alltså som så att svenskarna vann den första matchen. Blågult lyckades ta hem en trepoängare efter att VAR använts, och lagkaptenen Andreas Granquist slagit in straffen. Nu är faktum som så att Sverige kan gå vidare i VM utan att vinna.

Ja, ni hörde rätt. Med två oavgjorda matcher mot först Tyskland och sedan Mexiko så kommer mexikanerna att vinna gruppen, medan svenskarna slutar tvåa. Ett scenario som nog båda är nöjda med dock,

Sveriges förutsättningar att gå vidare ur gruppen

Vilka går vidare i VM 2018? Men vad måste då det svenska landslaget göra för att gå vidare i VM? En del frågar sig hur många lag går vidare i VMs gruppspel, och det handlar om två. Det är de två självklara lagen, det vill säga ettan och tvåan i varje grupp.

I VM:s Grupp F så råder det ju inga tvivel om att Tyskland kommer att vara den stora favoriten, det här är ju något helt självklart. Samtidigt är det ju som så att det finns två länder som är favoriter till att komma tvåa.

I första hand handlar det faktiskt om Mexiko, men strax därefter kommer Sverige. De här två nationerna möts ju i den sista omgången av gruppspelet, något som lägger upp det hela för en riktigt dramatiskt match.

Hur går Sverige vidare i VM

Vad krävs för att gå vidare ur VM gruppen rent historiskt?

Hur går Sverige vidare i VM? Rent historiskt så krävs det i snitt 4-5 poäng för att ett lag ska gå vidare. Det beror på konkurrensen i mästerskapets olika grupper. Med en seger och ett kryss så är det inte alls ovanligt att ett lag slutar tvåa i sin grupp och går vidare på det sättet.

Samtidigt är fem poäng praktiskt taget en försäkring om att sluta som sämst tvåa. Så skulle Sverige till exempel vinna mot Sydkorea så kan det skapa ett gyllene läge. Dock är det bra att tänka på att många mål är viktiga rent generellt.

Det kan faktiskt bli en målskillnadsaffär. Och då är det ju bra att veta odds på VM skyttekung 2018, för att se vilka länder som har fördelar med det här.

Flest mål i VM 2018Odds
Lionel MessiArgentina10,00
NeymarBrasilien10,00
Cristiano RonaldoPortugal10,00
Antoine GriezmannFrankrike10,00
Gabriel JesusBrasilien12,00

Hur går Sverige vidare i VM: olika scenarion där Sverige kan gå vidare i VM!

Det kan ju gå lite hur som helst i Sveriges grupp. Det troliga är ju förstås att Tyskland vinner samtliga sina matcher och därmed tar hem gruppvinsten på ett enkelt sätt. Sedan blir det svåra att tippa utgången i Sveriges matcher, samt mexikanernas matcher också.

För säg att Tyskland går jämt samt att Mexiko och Sverige vinner mot Sydkorea och förlorar sina matcher mot Tyskland. Då kommer den sista matchen mellan varandra att avgöra. Det land som gjort flest mål eller har bäst målskillnad går vidare ifall matchen mellan Sverige och Mexiko slutar med ett kryss.

Det är nämligen så en avgör vilket land som går vidare i VM gruppspel med samma poäng. I första hand handlar det ju dock om inbördesmöten. Så det lag som har bäst målskillnad har en fördel.

Kan bli jämnt – då avgörs VM-grupperna så här

Hur går Sverige vidare i VM? För säg att det blir som så att Sverige och Mexiko spelar ihop samma poäng inför sista matchen. Då kommer det ändå vara något land som gjort flest mål eller har bäst målskillnad, troligtvis, när den sista gruppspelsmatchen mellan Mexiko och Sverige ska spelas.

Sveriges förutsättningar i Fotbolls VM 2018.png

Då kommer ju ett lag att kunna spela på resultat. Säg att Sverige har bäst målskillnad, då kommer Blågult att i ganska lugn och ro kunna spela på ett oavgjort resultat i den matchen. Samtidigt så är det ju som så att det kan bli tvärtom också.

Att mexikanerna har råd att kryssa i den sista matchen. Så därför blir ju Blågults första match i VM, när Sverige Sydkorea spelar, något som kan bli oerhört viktig. Kan svenskarna göra många mål här och framför allt vinna matchen, samtidigt som Tyskland besegrar Mexiko, så ger det ju Sverige ett försprång direkt.

Vad måste Sverige göra för att gå vidare i VM? De kan Sverige möta i slutspelet!

Så vad måste då göras från svensk sida? Hur går Sverige vidare i VM egentligen? Jo, det handlar inte minst om att Sverige måste skaffa sig ett bra utgångsläge. Vid en vinst direkt mot sydkoreanerna så har ju Sverige alla chanser i världen att gå vidare i Fifas VM. Det samtidigt som en förlust i praktiken gör att Sverige är utslaget.

Hur som helst. Om Sverige blir tvåa så väntar – med största sannolikt – det svåraste laget i VM. Nämligen Brasilien VM trupp 2018. Här kommer brassarna säkert att stå och vänta på Blågult. Men vinner Sverige gruppen – eller ifall det blir en stor skräll – så kan svenskarna få möta något annat land i åttondelsfinal.

Vilka länder kan Sverige möta i VM åttondelsfinal? Det handlar om Brasilien, eller, Schweiz, Serbien eller Costa Rica från Grupp E i VM 2018.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply