Hur går lag vidare i Nations League med samma poäng?

Hur går lag vidare i Nations League med samma poäng

Hur går lag vidare i Nations League med samma poäng? Nations League:s gruppspel – så avgörs det

Det är många som undrar över just det här. För hur går lag vidare i Nations League med samma poäng? Det handlar om att den nya turneringen för landslagsfotboll Nations League – som just nu ska ersätta träningslandskamper.

Det redaktionen från Silly Season Sverige ska göra är att vi tittar närmare på lite avgörande. Då framför allt hur lag på samma poäng kan gå vidare från sin grupp.

En sak som är bra att tänka på är att det i de flesta turneringarna skiljer sig. Allt från hur lagen går vidare, till hur många slutspelsplatser det finns till vilka som avancerar och vilket förbund som anordnar.

Då det är UEFA som ligger bakom Nations League så ska vi säga att det är uppbyggt på ett ganska så klassiskt sätt. Låt redaktionen förklara lite mer hur lag på samma poäng går vidare ur sin grupp från Nations League.

Hur går lag vidare i Nations League med samma poäng?

Lag i Nations League med samma poäng – så går de vidare

Så går lag vidare ur Nations League med samma poäng. Det finns ju alltså lite olika sätt för lagen att gå vidare ur en fotbollsgrupp. Det uppenbara är ju att lagen med flest poäng kommer att avancera. Det är inget konstigt alls.

Men det vi undrar är vad som händer med lag som har samma poäng. Det vill säga hur går lag vidare i Nations League med samma poäng?

I de allra flesta turneringarna kan vi säga att det avgöras genom målskillnad, sedan inbördes mötes mellan lagen på samma poäng. Men i till exempel VM ser det tvärtom. Så det finns lite att hålla reda på här.

Hur som helst, så här avgörs grupperna i Nations League.

  • Poäng
  • Antal gjorda mål
  • Antal insläppta mål
  • Total målskillnad
  • Inbördes möten mellan lagen
  • Minst gula och röda kort
  • Lottning för de inblandade lagen

Som ni kan se. Poäng går ju förstås först, men sen gäller alltså antal gjorda mål. Så det är väldigt viktigt att lagen kan slå in många baljor i nät. Efter det vill vi även påminna om att det sedan gäller insläppta mål och därefter total målskillnaden, efter det kommer inbördes möten. Sist, innan lottningen, är det lag som dragit på sig minst kort.

Hur går Sverige vidare mot Ryssland och Turkiet i Nations League med samma poäng?

För er som satt och undrade så kan vi säga att Sveriges spelschema i Nations League ser ut så här.

DatumSveriges matcher i Nations LeagueOddsTV-kanal
18-09-10Sverige vs TurkietSveriges matcher i Nations League - Nations League spelschema 2018
18-10-11Ryssland vs SverigeSveriges matcher i Nations League - Nations League spelschema 2018
18-11-17Turkiet vs SverigeSveriges matcher i Nations League - Nations League spelschema 2018
18-11-20Sverige vs RysslandSveriges matcher i Nations League - Nations League spelschema 2018

Det blir förstås väldigt spännande att spana in vad Sverige kan åstadkomma i Nations League. Det här är ju en turnering so aldrig spelats förut, så det kan bli häftigt.

Samtidigt stod Sverige för ett väldigt bra VM-slutspel 2018 när Blågult gick hela vägen till kvartsfinal mot England. Men samma sak gällde ju även för Ryssland, då värdnationen lyckades ta sig till en kvartsfinal.

Men vad et gäller Turkiet så är det ett landslag som är på väg aningen neråt. Det här kan då göra att Sverige har en fördel och klarar av att gå vidare, så förhoppningsvis blir det ingen svår grupp.

Lag på samma poäng – hur går lag vidare i Nations League?

Vad det gäller hur lag går vidare i Nations League så är det bra att veta hur det kommer kunna se ut. Till en början ska ju Sverige spela mot två andra lag, i en trelagsgrupp. Det kan då skapa lite oreda, i alla fall när alla tre lagen är ganska så jämnbra.

Skulle till exempel lagen vinna sin hemmamatcher och sedan spela oavgjort och förlora borta. Det är inget omöjligt scenario, och då är ju frågan hur en grupp i Nations League avgörs.

Ja, det är ju det vi tar och tittar på. Som sagt, och det är logiskt, så börjas det med poäng. Laget med flest poäng kommer att sluta högst upp. Sen är det dock intressant att veta hur det hela avgörs.

Hur som helst så fungerar det på följande sätt. Det lag som har gjort flest mål går vidare, om det är lika avgörs det på insläppta mål och efter det den totala målskillnaden. Det följs av inbördes möten samt minst gula och röda kort, och till sist även lottning. Så det kan bli en riktig karusell. Fast dock brukar det ju vara som så att poäng avgör majoriteten av grupperna.

Hur går lag vidare med samma poäng i Nations League

Hur går lag vidare i Nations League med samma poäng – mer avancerat

Det är ju inte helt enkelt att förstå vad det handlar om alla gånger. Bland annat så har ju många olika turneringar sina olika regler. Något som det beror väldigt mycket på är ifall det är klubblag eller landslag. Även samt vilket förbund det är som ligger bakom det hela.

I det här fallet är det ju alltså det europeiska fotbollsförbundet UEFA som ligger bakom det hela. Det beror på att de vill ha en turnering för landslag mellan mästerskapen, för att ge UEFA-landslagen mer träning.

Hur som helst. Det kommer att avgöras ungefär som under EM. Först är ju poängen det viktigaste att hålla koll på, och sen kommer målen. Det är de anfallsglada lagen som kommer att få fördelar.

Bland annat så är det ju alltså antal gjorda mål som det avgörs på i första hand efter poängen. Om båda lagen har 13 så kommer det vara det lag som gjort flest mål som avancerar.

Men har båda lagen gjort lika många mål så får det gå över till minst insläppta mål. Om det har släppts in lika många här kommer det inte spela någon roll att den totala målskillnaden ska räknas ihop.

Nu får vi se hur lagen har spelat inbördes mot varandra. Det kan bli det som fäller avgörande. Utan det så blir det lagen som varit snällast och dragit på sig minst gula samt röda kort. Om inte det är avgjort vid det här laget så kommer det att få lottas.

Hur går Sverige vidare i Nations League

Odds på Nations League

Nu ska vi se över vad det finns för odds. Bland annat kan en titta lite närmare på vad det gäller för vinnarodds. Till exempel på att vinna hela Nations League, varje division samt respektive grupp. Det finns också odds för den spelaren som förväntas göra flest mål.

För den som är intresserad av det så går det här att hitta de bästa oddsen här

Bästa målskyttar

Här kommer det att gå att hitta uppdaterade odds på bästa målskyttar.

Vilket lag vinner?

Och när nere kommer en att kunna hitta de bästa oddsen på vinnare av Nations Cup.

Hur går lag vidare i Nations League med samma poäng i gruppen?

Ja, det är ju alltså precis det som vi har tittar på här idag. Vad det gäller den frågan, om hur går lag vidare i Nations League med samma poäng, så finns det ju också bra svar på det.

Först och främst är det de lag som gjort flest mål som kommer att avancera. Ibland kan dock gruppen vara så jämn att det blir minst insläppta mål som tar sig vidare. Efter det går en på den total målskillnaden, inbördes möten samt även de lag som har dragit på sig minst kort, gula och röda, under gruppspelet. Är det fortfarande inte avgjort vid det här laget så kommer lotten att få fälla avgörandet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply