Höjdpunkter Från Ishockey-VM 2022

TV-tider Hockey VM - VM ishockey TV-tablå!

Hockey-VM är över och även om det inte blev någon medalj för Tre Kronor den här gången, så har det varit en minst sagt minnesvärd turnering. Faktum är att det går att skriva spaltmeter om allt som hände under dessa två korta veckor i Tammerfors och Helsingfors, men vi ska ändå kortfattat försöka samla vad vi tycker var några av höjdpunkterna Hockey VM 2022.

Vi kan tipsa om en komplett guide för Hockey VM stream, då det här var en turnering där man inte ville missa en enda match.

Finland, Finland, Finland

Finlands hockeyår 2022 kommer gå till historien som ett av de absolut starkaste för något landslag i sporthistorien. Finnarna lyckades knipa OS-guldet i Peking och bara några månader senare lyckades man med bedriften att även ta hem VM-guldet! Att det sistnämnda skedde på hemmaplan gör inte saken mindre unik.

Finnarna seglade igenom både grupp- och slutspel och efter en riktig nagelbitare mot Kanada i finalen lyckades Sakari Manninen sätta den avgörande struten i övertid efter en kanadensisk utvisning.

Finland må vara Sveriges klassiska rivaler, men det är svårt att inte känna lite stolthet för våra nordiska grannar och deras mäktiga lagmaskin. Hela deras turnering är en enda stor höjdpunkt.

Sveriges tröstpris

Tre Kronor spelade bra under turneringen även om det inte räckte hela vägen fram den här gången. Men trots att vi åkte ut redan i kvartsfinalen mot finalisterna Kanada har vi ändå en riktig höjdpunkt under ett starkt gruppspel att minnas.

Sverige är nämligen det enda lag som lyckades slå Finland under hela turneringen. Den jämna matchen gick hela vägen till straffläggning, där unge Emil Bemström stod för den enda lyckade straffen. Med tanke på det vi sagt om Finlands lag ovan måste det här ses om ett ganska fint tröstpris och vi tror absolut att Sverige kommer gå längre nästa gång. För Bemström gick inte turneringen riktigt som han tänkt men förhoppningsvis ger den ändå honom ett lyft i NHL-karriären.

Vi gläder oss över det här lilla tröstpriset och blickar framåt mot framtida svenska framgångar i hockey och förhoppningsvis även fotboll.

Målfester och övertidsrysare

En positiv höjdpunkt vi tar med oss från VM i Finland är alla målfester som turneringen bjöd på. Det rörde sig inte bara om utskåpningar som Storbritannien och Italien åkte på, utan även jämna matcher mellan starka lag där båda lagen bjöd på offensivt finlir. Bara för att nämna ett exempel kommer vi sent glömma den underhållande gruppmatchen mellan Sverige och Tjeckien där vi bjöds på hela åtta mål efter att Sverige gått segrande ur kampen med 5–3. Målkalaset i bronsmatchen mellan USA och Tjeckien som slutade hela 8–4 är också något i hästväg.

Vi fick också gott om jämna matcher som avgjordes först i övertid. Finalen är givetvis främst bland dessa men även Kanadas vinst över Sverige i kvartsfinalen och USA:s gruppspelsvinst över Österrike är väl värda att minnas.

Över lag måste vi säga att hela turnering var mycket underhållande och kan VM-hockeyn fortsätta på samma nivå kommer publikintresset förbli stort både live och i streamat format.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply