Zlatans mål mot Grekland, Grekland vs Sverige EM 2008

Zlatans mål mot Grekland

Zlatan Ibrahimovic mål mot Grekland, EM 2008

Zlatans mål mot Grekland? Zlatan Ibrahimovic mål mot Grekland EM 2008? Första halvlek i matchen Grekland vs Sverige i EM 2008 var tät och avvaktande. Sverige var det lag som förde spelet och ägde bollen och Grekland det mer passiva laget. Det beror troligtvis på att Greklands förbundskapten Otto Rehhagels hade valt en defensiv laguppställning mot Sverige med tre innerbackar i form av fyrtornen Kyrgiakos, Antzas och Dellas. Det gjorde att grekerna var lite väl passiva under den första halvleken.

Zlatans mål mot Grekland? Sverige fortsatte att föra spelet under andra halvlek och skapade några halvchanser, men ingen var riktigt hett eller farligt. Inte förrän den 65:e minuten blev det farligt för Sveriges del. Då var Rennes försvararen, Petter Hansson, nära att bli syndabock i EM-matchen mot Grekland. Hansson var nära att göra självmål när han försökte nicka bort bollen från det svenska målet.

Zlatan Ibrahimovic mål mot Grekland

Inte förrän i den 67:e minuten fick se riktig action för Sveriges del. Zlatan Ibrahimovic passade med Henrik Larsson och tryckte sedan med sträckt vrist upp bollen i det vänstra krysset bakom en fullständigt maktlös Nikopolidis. Det fick Wals-Siezenheim-stadion att kokade över.

Istället för 1-0 till Grekland pga Petter Hansson tabbe så lyckas Zlatan Ibrahimovic ett par minuter senare göra 1–0 till Sverige. Petter Hanssons kväll som vara nära ett jobbigt slut blev ännu bättre. Petter Hansson lyckas till slut punktera matchen genom att forcera in 2–0-målet.