Fotbollsspelarna som både spelar och investerar i padel

I den här artikeln går vi igenom fotbollsspelare som har investerat i padel. Ingen i Sverige kan vid det här laget ha missat hur snabbt padeln har växt – men har du koll på hur lukrativt det har varit för de som har investerat i sporten?

Källa och inspiration för artikeln är hämtad från Elitepadels artikel om 18 idrottstjärnor och kändisar som har investerat i padel.

Zlatan Ibrahimovic

Allas vår Zlatan behöver säkert ingen närmare presentation, men vi gör det ändå just in case: Zlatan Ibrahimovic är allmänt ansedd som en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna, och han har vunnit Guldbollen inte mindre än 12 gånger. Han är det svenska fotbollslandslaget främsta målgörare genom tiderna med hela 62 fullträffar.

Han inledde sin karriär i Malmö FF i Allsvenskan när han bara var 18 år gammal, och sedan dess har han vunnit 11 europeiska ligor med fem olika klubbar i fyra olika länder. I dagsläget spelar han i italienska Serie A för klubblaget AC Milan.

Zlatans intresse för den i Sverige växande padelsporten väcktes på riktigt när han 2018 öppnade Padel Zenter i Årsta tillsammans med sin kompis Thomas Sandström. Deras vision var att bygga padelanläggningar av absoluta toppklass, och de använder sig av samma leverantör av banor som World Padel Tour. I dagsläget har de ytterligare fyra hallar som ligger i Jönköping, Skövde, Örebro och Uppsala.

Jonas Eriksson (f.d. fotbollsdomare)

Jonas Eriksson är född och uppvuxen i Luleå, och denne norrlänning var en av Sveriges mest internationella domare tills dess han valde att avsluta sin karriär 2018. Han utsågs till Årets domare i Allsvenskan tre gånger, och han dömde den helspanska Champions League-finalen mellan Real Madrid och Atlético de Madrid 2016, för att nämna några av hans meriter.

Tidigare var Eriksson försäljningschef och en av huvudägarna för IEC Sports, ett bolag som köper och säljer TV-rättigheter. När de bestämde sig för att sälja företaget blev Eriksson mångmiljonär, och en del av dessa pengar har han beslutat att investera i padel. Han driver tillsammans med Niklas Widegård gym och padelbanor på tre olika ställen i Sigtuna kommun, och de invigde dessutom stadens första padelhall i somras. Hallarna heter WE Padel.

Magnus Arvidsson (f.d. fotbollsspelare)

Magnus Arvidsson inledde sin proffskarriär i Helsingborgs IF 1992 för att sedan börja spela för IFK Hässleholm och Trelleborgs FF. Arvidsson är kanske mest känd för sitt världsrekord i snabba mål: 3 mål för IFK Hässleholm i en match mot Landskrona BoIS på mindre än 90 sekunder. Året var 1995. En kort tid efteråt blev han värvad till den tyska ligan av Rostock, och han är den som har gjort flest mål för detta laget i Bundesliga.

Magnus Arvidsson avslutade sin karriär i Helsingborgs IF 2009 efter sviterna av en komplicerad knäskada. Han är numera tränare i de lägre divisionerna, närmare bestämt i Vejby IF, samtidigt som han är delägare i Ängelholms Padelcenter. Hallen är numera uppköpt av PDL group.

Markus Rosenberg (f.d. fotbollsspelare)

Alla som håller på Malmö FF vet mer än väl vem deras fd lagkapten är, då hans 20-åriga proffskarriär så väl inleddes som avslutades i Di Blåe. Rosenberg debuterade i Allsvenskan 2001. 2005 sökte han lyckan utomlands under Ajax beskydd, för att sedan även spela i Werder Bremen (Tyskland), Racing de Santander (Spanien) och West Bromwich (England) innan han återvände till Malmö 2014.

I början av 2020 började Rosenberg sin bana som spelaragent, men innan dess – i juni 2018 – öppnade han padelhallen Padelcourt no 9 med fyra banor i Höllviken.

Andreas Isaksson (f.d. fotbollsmålvakt)

Andreas Isaksson är en av Sveriges mest folkkära målvakter. Vem minns inte hans insatser under de 133 A-landskamperna han spelat? 2 VM-slutspel, 4 EM-slutspel, 2 SM-guld och 2 cup-guld samt utsedd till ‘Årets målvakt’ inte mindre än 10 gånger är några av Isakssons främsta meriter som proffsmålvakt.

Hans karriär rörde sig främst mellan Djurgården, Rennes i franska ligan och PSV i den holländska ligan. Nu när han sedan 2018 har lagt handskarna på hyllan är det dock bara padel som gäller: han är delägare i en padelhall i Avesta, och han invigde nyligen nya utebanor i Falun.

Stefan Rehn (f.d. fotbollsspelare)

Stefan Rehn har som bekant vunnit SM-guld såväl som spelare som tränare, men har nu helt gått över till padel. Hans tränarkarriär skiftade hastigt från Göteborgslaget Utsiktens BK till att träna padelfantaster på Padelcenter i staden istället. Bara tiden kan utvisa om det blir någon ny vända inom fotbollen för honom.

Rehn har en lång proffskarriär bakom sig i Djurgården IF, IFK Göteborg, Everton FC och FC Lausanne i Schweiz. Hans A-landskamper uppgick till 45, och han har dessutom några extremt meriterande bronsmedaljer både från EM 1992 som VM 1994. Tränarkarriären har krönts med 3 SM-guld och 3 cup-guld.

SE ÄVEN: Uppgifter: FC Barcelona siktar in sig på Franck Kessie

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply