Fotbollsgalan 2017 på TV – datum, TV-tider, TV-sändning & tablå!

Fotbollsgalan 2017 TV - datum, tider och TV-sändning!

Svenska Fotbollsgalan 2017

Fotbollsgalan 2017 TV? I mitten av november kommer man hålla fotbollsgalan för att dela ut priset till Sveriges bästa fotbollsspelare. Precis som det varit under de senaste åren kommer det hela vara en stor fest som hålls i Stockholm, men går även att se på tv då det är värt att följa På Fotbollsgalan 2017 kommer man dela ut flera priser och hylla vinnare.

Först och främst är det de allsvenska mästarna Malmö FF som kommer att hyllas på scenen efter att ha tagit sitt fjärde SM-guld på fem år. Man kommer även att hylla Linköpings FC som vann Damallsvenskan och det svenska landslaget som otroligt nog slog ut Italien och tog sig till VM 2018.

Galan är dock till för att dela ut priser. På den 22:e fotbollsgalan genom tiderna kommer vi få se flera priser delas ut. Priser såsom Årets anfallare, Årets nykomling och framförallt Guldbollen och Diamantbollen delats ut till årets bästa manliga respektive kvinnliga svenska fotbollsspelare.

Normalt sätt brukar Fotbollsgalan hållas i mitten av november men då herrlandslaget spelade playoff till VM 2018 mot Italien på San Siro flyttade man fram det hela under en vecka.

Fotbollsgalan 2017 tv tider

Fotbollsgalan 2017 i Globen 20 november 2017

Fotbollsgalan 2017 arrangeras på i Ericsson Globe tisdag den 20 november med direktsändning i TV4 från klockan 20.00 till 22.00. SvFF och TV4 samarbetar i år med produktionsbolaget Brand New Content. Det går även att streama fotbollsgalan 2017 på C More Play om du inte har tillgång till TV4.

2017 har varit ett bra fotbollsår för svensk fotboll och det finns flera anledningar till att följa Fotbollsgalan. Det är de båda journalisterna Frida Nordstrand och Anna Brolin som kommer att hålla i galan där det kommer delas ut flera olika priser.

Förutom att man kommer prisa Sveriges bästa fotbollsspelare kommer även det svenska landslaget hyllas efter att ha tagit sig till VM för första gången på 12 år. Även de svenska mästarna Malmö FF kommer att hållas då man tagit fyra SM-guld under de senaste fem åren.

Mer info om detta och om fotbollsgalan såsom datum för biljettsläpp kan du hitta hos svenskfotboll.se och på AXS.com.

Fotbollsgalan 2017 TV datum

Artister på Fotbollsgalan 2017

Artister Fotbollsgalan 2017? Vilka artister får vi se på Fotbollsgalan 2017? Det är ännu inte klart när det handlar om artister på fotbollsgalan 2017 då man inte brukar avslöja det i förväg.

Såväl Statsminister Stefan Löfven och idrottsminister Gabriel Wikström kommer att närvara på Fotbollsgalan på måndag i Globen. Dessa har nästan artiststatus i dessa sammanhang.

Idoler på Fotbollsgalan 2017

Den 20 november kommer det vara många kändisar och idoler på Fotbollsgalan 2017. Många av både Allsvenskans och Sveriges bästa fotbollsspelare kommer vara på plats för att stänga fotbollsåret 2017. Sveriges största fotbollsspelare Zlatan Ibrahimovic kommer han vara på plats och troligen är det även han som kommer ta emot flest priser under kvällen.

Även om Manchester United-stjärnan varit skadad under flera månader kommer Malmö-pågen säkerligen få priser under kvällens tillställning. En tillställning som sträcker sig över drygt två timmar.

Landslaget som tog sig till VM 2018 i Ryssland kommer även vara på plats i Globen. Det är dock ännu inte klart vem Sverige får i lottning av Fotbolls VM 2018.

Fotbollsgalan 2017 hedersgäster

Årets hedersgäst på Fotbollsgalan 2017 är ännu inte avslöjad. Vi kan dock förvänta oss att en kändis är inbjuden till galan. Tidigare har vi fått se profiler som Roy HodgsonLuis FigoGeorge Best och Pelé vara på plats när de bästa fotbollsspelarna i Sverige ska utses.

Fotbollsgalan 2017 på tv

Fotbollsgalan priser 2017

Så vilka priser kommer att delas ut på galan? Det kommer bland annat att delas ut priser för de bästa spelarna på varje position när det kommer till herrallsvenskan och damallsvenskan. Galan är dock även till för att dela ut priset till Sveriges bästa fotbollsspelare både på herrsidan och på damsidan.

Priserna delas ut av Aftonbladet och Svenska Fotbollförbundet och de kommer dela ut ut Guldbollen 2017 till årets herrspelare och Sydsvenska Dagbladet kommer att dela ut Diamantbollen till årets damspelare.

Guldbollen 2017

Guldbollen är det pris som går till årets bäste svenske fotbollsspelare när det kommer till herrsidan. Priset delas ut av Aftonbladet och Svenska Fotbollsförbundet, något som gjorts sedan 1946. Pristagaren utses av en jury och priset delas ut vid Fotbollsgalan. Åren 1946-1965 delades Guldbollen ut i samarbete med Stockholms-Tidningen.

Har du inte tillgång till TV4? Se Fotbollsgalan 2017 på C More Play =>

Fotbollsgalan 2017 TV Kanal

Zlatan har vunnit Guldbollen flest gånger

När det kommer till vilken spelare som vunnit priset flest gånger är det Zlatan Ibrahimovic som tagit emot det vid flest tillfällen. Totalt har det blivit elva guldbollar för United-anfallaren då han vunnit åren 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 och 2016. Ibrahimović är dessutom den ende spelaren som vunnit Guldbollen fler än två gånger, och minst två gånger i rad.

Andra spelare som har vunnit Guldbollen två gånger är Bo Larsson, Ralf Edström, Ronnie Hellström, Patrik Andersson, Glenn Hysén, Tomas Brolin, Henrik Larsson och Fredrik Ljungberg. Läs mer på Guldbollen vinnare genom tiderna.

Diamantbollen 2017

Diamantbollen går till årets främsta fotbollsspelare när det kommer till damfotbollen i Sverige. Detta pris delas ut av Sydsvenskan tillsammans med SvFF. Man instiftade priset 1990 och det har delats ut på fotbollsgalan sedan 1995. Mellan åren 1980 och 1989 hette priset årets tjej.

Fotbollsgalan 2017 Vilken kanal

Andra priser under Fotbollsgalan 2017

Här är de några av de andra priser som vanligtvis delas ut under galan:

 • årets genombrott – tilldelas en spelare som under året fått sitt genombrott i Damallsvenskan eller svenska damlandslaget
 • årets nykomling – utses bland de spelare som har debuterat i Allsvenskan under säsongen
 • årets målvakt damer
 • årets målvakt herrar
 • årets back damer
 • årets back herrar
 • årets mittfältare damer
 • årets mittfältare herrar
 • årets anfallare damer
 • årets anfallare herrar
 • årets tränare damer
 • årets tränare herrar
 • årets personlighet
 • årets mål – kandidaterna utses av TV 4 och röstas fram av TV 4:s tittare
 • årets domare
 • årets skyttekung
 • årets skyttedrottning
 • Fair Play Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan
 • Fotbollskanalens hederspris

Fotbollsgalan 2015 och Fotbollsgalan 2016 bjöd även på underhållning på hög nivå!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply