Uppgifter: Första VM på 92 år där Värdlandet förlorar Premiär Matchen!

Enner Valencia stod för två mål som i slutändan avgjorde matchens utgång

Första VM på 92 år där värdlandet förlorar premiär matchen. Efter att Qatar förlorade matchen lämnade fansen landet i förtid. Det är faktiskt första gången på 92 år som ett värdland förlorar sin öppningsmatch. Enner Valencia stod för två mål som i slutändan avgjorde matchens utgång.

Att se mina lagkamrater le gör mig väldigt glad, säger hjälten efteråt

67 372 personer besökte Qatars första VM-match på Al Bayt Stadium mot Ecuador. Evenemanget var dock över innan det ens hade börjat.

Den sydamerikanska stjärnan Enner Valencia gjorde två mål i den första halvleken när Ecuador tog kontroll över matchen mot värdnationen.

Första VM på 92 år Där Värdlandet Förlorar Premiär Matchen

Hemmalaget kvitterade i den andra halvleken, men några av deras fans valde att gå tidigt. I slutet av matchen hade Ecuador vunnit med 2-0 och större delen av arenan var tom.

” Det är mer eller mindre tomt. Det är en blek match,” säger experten Hasse Backe i TV4.

Den 22:a upplagan av fotbolls-VM var Qatars chans att visa vad de går för. De var den första värdnationen någonsin att förlora sin öppningsmatch, vilket aldrig har hänt på 92 år.

” Det var en stark seger. Som vanligt känner man mer press när det är VM:s första match. Vi visste hur mycket press vi skulle ha på oss. Vi är det yngsta laget i VM” säger Ecuadors förbundskapten Gustavo Alfaro efter segern enligt fifa.com.

Besked om fotbolls stjärnan Enner Valencia

Härnäst väntar Senegal för hemmanationen medan Ecuador ställs mot Nederländerna. De ecuadorianska supportrarna kan också se fram emot att se sin storstjärna och matchhjälte även i den matchen.

Trots att han byttes ut i den andra halvleken och flera gånger behandlades för skador säger Gustavo Alfaro att Enner Valencia kommer att spela.

” Enner kommer spela mot Nederländerna, det är ingen tvekan om det” säger förbundskaptenen.

Enner Valencia var glad efter matchen.

” Vi vann en viktig match. Det som gör mig mest glad är att man kan känna att laget är starkt och mår bra. Att se mina lagkamrater le gör mig väldigt glad” säger han till El Comercio.