Zlatan utvisad i PSG:s första förlust

St Étienne stod för motståndet hemma på Parc des Princes för Paris SG på den sena lördagseftermiddagen. Inför matchen hade man inlett serien utan en enda förlust och Zlatan Ibrahimovic ledde skytteligan med sina tio mål. Idag fick hemmafansen dock se en annan sida av sitt storsatsande lag.

Första halvleken slutade 0-0 men det var PSG och Zlatan som hade fått den farligaste målchansen dittills. Jérémy Menez frispelade svensken, vars skott räddades av St Étienne-keepern Stephane Ruffier.

Andra halvlek skulle dock bli desto mer händelserik och redan i den 55:e matchminuten kom första målet. Nyligen inbytte Pierre-Emerick Aubameyang slog in bollen mot lagkamraten Brandão, men bollen tog i stället på PSG-försvararen Mamadou Sakho och in i mål. Självmål noterat och 1-0 till St Étienne.

Klockan hade sedan passerat 69 minuter då hemmalaget fick nästa motgång. Zlatan Ibrahimovic får uppvisat det röda kortet efter en karatespark i bröstet på St Étienne-keepern Ruffier. PSG tvingades nu spela med 10 man mot 11, och resultatet av det blev ännu ett baklängesmål då Pierre-Emerick Aubameyang placerar in 2-0 bara två minuter efter utvisningen.

Paris SG fick dock sitt tröstmål i den 88:e minuten då Guillaume Hoarau snyggt slår in 1-2-reduceringen till vänster om Ruffier, näst intill otagbart. Närmre än så kom dock inte hemmalaget, som åkte på sin första ligaförlust för säsongen. Imorgon har Toulouse och Marseille chansen att gå upp på samma poäng som PSG i tabelltoppen i Ligue 1.