Zlatan tvåmålsskytt när PSG slog Lyon

Det vankades toppmöte på Parc des Princes när den forna toppklubben Lyon kom på besök. På förhand en ganska jämn och oviss match, men Zlatan och hans PSG ville annat. Man vann matchen, och segersiffrorna skrevs till så mycket som 4-0. Zlatan Ibrahimovic, som är i storform, visade vägen med sina två straffmål.

Även fast Paris-laget hann med och göra fyra stycken mål, kom inte ettan förrän i slutet av första halvlek. Edinson Cavani nickskarvade in sitt tionde för säsongen i den 36:e minuten till publikens stora jubel.

När Cavani blev neddragen av Lyon-målvakten Remy Vercoutre i den 41:a minuten var det inget snack vem som skulle ta hand om den. Zlatan stegade fram, och istället för att slå en stenhård välplacerad straff, gjorde han en ”panenka” och chippade kyligt in bollen precis under ribban vid hans högra kryss.

Då gick även svensken upp på tio mål denna säsong, vilket betydde att de två PSG-anfallarna låg delad etta.

Sedan var det dags för en relativt ny målskytt i PSG, åtminstone för den här säsongen. Thiago Silva nickade ned en boll som hamnade vid sig själv, och direkt när han uppfattade att bollen som befann sig centralt i straffområdet låg bredvid honom, så bombade han in 3-0 i den 60:e minuten.

Då var spiken i kistan satt, matchen var avgjord. Men en viss svensk hade inte gjort klart sitt jobb ännu.

När Zlatan sprang in i straffområdet i den 83:e minuten förväntade han sig kanske inte en tackling bakifrån, men just det fick han, och straff var blåst.

Vem, om inte han själv, skulle ta hand om den? Det gjorde förstås svensken som denna gång gick på lite mer säkerhet, och tryckte in 4-0. Eller så kanske han bara inte ville slå fler ”panenka-straffar”. Vem vet? 4-0 blev i alla fall slutresultatet och en nöjd Laurent Blanc kunde lämna arenan med ett leénde på läpparna även denna kväll. Han verkar faktiskt ha fått riktig bra ordning på det stjärnspäckade laget.