Zlatan räddade PSG från fiasko

PSG som är stora favoriter till att vinna Ligue 1 premiärspelade ikväll mot Lorient.

Storfavoriterna fick en mardrömsstart när Maxwell satte bollen i eget mål redan efter fyra spelade minuter. Lorient var alltså i ledning mot självaste PSG efter bara några minuter!

Hemmalaget, PSG, tryckte på efter Lorients mål och hade ett par chanser till att kvittera, men effektiviteten saknades. Istället utökade Lorient sin ledning strax innan halvtid genom före detta Arsenal-spelaren Aliadiere.

Nu hade PSG en mycket svår uppgift framför sig när andra halvlek drog igång. Man låg alltså under med 0-2 när bara en halvlek återstod.

PSG tryckte på för en reducering och man kom allt närmare. Bland annat hade Zlatan Ibrahimovic ett skott som gick i stolpen. När Nené byttes in blev spelet ännu bättre och en reducering skulle komma. Zlatan tog emot bollen med bröstet och avlossade ett skott som turligt nog gick i mål. 1-2! Med knappt 25 minuter kvar av matchen.

Nu skapade PSG chans efter chans och man var flera gånger nära en kvittering, men det dröjde ända fram till den 90:e minuten. Lorients mittback Bourillon ådrog sig sitt andra gula kort och PSG tilldelades en straff. Och det var ingen fråga om vem som skulle ta den. Zlatan Ibrahimovic var, som alltid, kylig från 11 meter och PSG hade kommit tillbaka efter ett två målsunderläge.

PSG hann inte göra ännu ett mål och slutresultatet skrevs till 2-2 efter två mål utav Zlatan Ibrahimovic.

Mycket lyckad debut för Zlatan, mindre lyckad för laget PSG.