Zlatan förlänger med Manchester United – på ett villkor

Zlatan förlänger med Manchester United - på ett villkor

Zlatan Ibrahimovic vill förlänga med Manchester United

Enligt The Daily Mirror kommer svensken skriva nytt kontrakt med klubben, men då krävs det att man kvalificerar sig till nästa års upplaga av Champions League.

På söndagskvällen avgjorde Zlatan Ibrahimovic ligacupfinalen mot Southampton på Wembley då United vann med 3-2. Svensken stod för två mål i matchen som avgjordes med drygt tre minuter kvar av ordinarie tid och därmed tog svensken sin andra titel sen ankomsten till Old Trafford sommaren 2016. Zlatan har gjort 23 mål sen han skrev på för Manchester United och har varit en fundamental pjäs i Jose Mourinhos lagbygge som för närvarande ligger på sjätte plats i Premier League-tabellen. Det är dock fortfarande oklart om svensken kommer att fortsätta i United även över nästa säsong och trots att klubben lagt fram ett kontraktserbjudande till Zlatan är han inte övertyga om att stanna även nästa säsong.

SE ÄVEN: Manchester United lönelista 2016/2017

I helgen vann Zlatan sin 32:e titel som professionell fotbollsspelare och att vinna titlar och spela på högsta nivå är något svensken kräver för att fortsätta i Manchester. Därför har han meddelat klubbledningen att han endast kommer förlänga sitt kontrakt om man lyckas ta sig till Champions League till nästa säsong. Skulle så inte bli fallet kommer det bli väldigt svårt för klubben att behålla svensken som även har bud från bland annat Kina och amerikanska MLS, en liga som han själv uttryckt sig positivt till att spela i.

Det återstår att se om Manchester United tar en av de fyra första platserna och kvalificerar sig till nästa års Champions League. Man kan även ta sig dit genom att vinna Europa League denna säsong.

Manchester United spelar nästa ligamatch på lördag 4 mars, detta hemma mot Bournemouth.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply