Zecira Musovic partner, ursprung, föräldrar, nuvarande lag & lagkamrater!

Zecira Musovic partner, ursprung, föräldrar, lag och lön!

Zecira Musovic partner, nuvarande lag och lagkamrater samt lön, hennes familj och ursprung!

Zecira Musovic (eller Zećira Mušović) är en av Sveriges främsta fotbollsspelare, särskilt efter hennes betydande genombrott under fotbolls-VM 2023. Hennes stjärnstatus sköt i höjden när hon växte ut till en av lagets viktigaste och bästa spelare, vilket gjorde henne till ett känt namn internationellt.

Många fans är nyfikna på att veta mer om Musovics personliga liv, inklusive uppgifter om hennes partner och familj. I denna artikel hittar du allt. Musovics karriär och offentliga persona fortsätter att vara av stort intresse för både fans och media, och hennes framtid inom fotbollen ser både ljus och lovande ut. Se och spela på fotboll live =>

Zecira Musovic ålder – hur gammal är Zecira Musovic?

Zecira Musovic föddes den 26 maj 1996 i Falun, vilket innebär att hon är 27 år gammal. Trots att Zecira är född i Falun så är hon uppväxt i Helsingborg. 

Zecira Musovic längd – hur lång är Zecira Musovic?

När det kommer till Zecira Musovics längd så är hon 1,65 m lång och väger 63 kg. Det innebär att Amanda är 165 centimeter lång, vilket gör henne till en av de kortare i damlandslaget. 

Zecira Musovic partner – har Zecira Musovic pojkvän?

När det kommer till sidan av planen har Zecira Musovic partner i form av en pojkvän som är före detta ishockeyproffset Alen Bibic. Deras relation har stärkts genom åren, vilket delvis kan ses i det stöd och den stolthet Alen känner för Zeciras imponerande karriär.

Efter att ha gjort debut i det svenska A-landslaget, uttryckte Zecira sin tacksamhet och uppskattning för Alens roll i hennes professionella resa. Hon beskrev honom som en väsentlig del av sin framgång, betonande hur hans ständiga stöd har varit avgörande för hennes framsteg och välbefinnande både på och utanför planen. ”Och Alen, min pojkvän. Han är en viktig del i den här resan till A-landslaget. Han är alltid stöttande,” sade Zecira i en intervju med Expressen, vilket lyfte fram hur viktigt det är för idrottare att ha en stödjande partner som förstår kraven och utmaningarna i en toppidrottskarriär. Alen och Zecira har tillsammans skapat en grund av ömsesidigt stöd och uppmuntran, vilket speglas i deras långvariga förhållande.

Zecira Musovic pojkvän har tidigare spelat ishockey på professionell nivå där det blev elva säsonger i Rögle BK innan han ställde skridskorna på hyllan under 2021. Se och spela på fotboll live =>

Zecira Musovic partner - Zecira Musovic pojkvän

Musovic tillsammans med pojkvännen Alen Bibic under VM 2023. Foto: Bildbyrån

Zecira Musovic ursprung – vilket land är Musovic från – Serbien eller Bosnien?

Zecira Musovic ursprung är från från Serbien, nära gränsen till Bosnien. Hennes föräldrar flyttade till Sverige i samband med de konflikter som pågick i regionen under 1990-talet. Denna omvälvande period i historien var en drivkraft för många familjer, inklusive Musovics, att söka en tryggare tillvaro i Sverige. Hennes bakgrund och familjens resa har bidragit till den person hon är idag, både på och utanför fotbollsplanen. Se och spela på fotboll live =>

Zecira Musovic föräldrar

Zecira Musovic föräldrar hamnade i Falun i Dalarna där hon föddes. Därefter flyttade de dock till Helsingborg och det var i Skåne som hon började spela fotboll i Stattena där karriären tog fart.

Zecira Musovic pappa

Zecira Musovic har i flera intervjuer talat öppet om sin pappa, Seval, och vilken betydelse han har haft för hennes liv och karriär. Seval Musovic, som har sina rötter i det tidigare Jugoslavien, har varit en stöttande kraft i Zeciras liv, särskilt när det gäller hennes fotbollskarriär. Hans bakgrund och erfarenheter från en annan kultur och tid, då han också var involverad i sport, har givit Zecira värdefulla perspektiv och inspiration.

Sevals inflytande sträcker sig bortom bara det sportsliga, då han också har förmedlat vikten av hårt arbete, disciplin och uthållighet. Han har varit en mentor och motivator för Zecira, vilket har hjälpt henne att navigera både framgångar och motgångar i sin karriär. Sevals roll i Zeciras liv illustrerar den djupa kopplingen mellan en faders stöd och en dotterns framgångar, både personligen och professionellt. Se och spela på fotboll live =>

Zecira Musovic mamma

Zecira Musovic mamma, Izeta, har spelat en central och inspirerande roll i hennes liv. Izeta kommer, precis som resten av familjen, från området kring Serbien och Bosnien, och flyttade till Sverige i samband med kriget på Balkan under 1990-talet. Detta modiga beslut att söka ett nytt liv i Sverige präglades av hopp om trygghet och en bättre framtid för sin familj.

Izetas inflytande på Zecira sträcker sig långt bortom det personliga och har också haft stor betydelse för hennes professionella framsteg. Izeta har uppmuntrat sin dotter att följa sina drömmar, vilket har varit avgörande för Zeciras utveckling till en framstående fotbollsmålvakt. Hon har även förmedlat vikten av utbildning och att hålla sig jordnära, egenskaper som Zecira ofta lyfter fram som avgörande för sin framgång.

Genom att förmedla en stark arbetsmoral och värderingen av familjen har Izeta bidragit till att forma Zecira inte bara som idrottare utan även som människa. Izetas stöd och visdom har varit fundamentala i Zeciras resa, vilket illustrerar den djupgående påverkan en mor kan ha på sin dotters liv och karriär.

I en intervju med Sveriges Radio i augusti 2023 berättade Zecira själv hur stolt hennes mamma var över sin dotter.

Zecira Musovic syskon – systrar och bror

Zecira Musovic har tre syskon: Elvira, Eldana och Huso, vilka alla har haft en betydande roll i hennes liv och utveckling. Deras familjeband är starka, vilket är vanligt i många familjer med rötter i kulturer som värderar familjesammanhållning högt.

Elvira och Eldana, Zeciras systrar, har tillsammans med henne delat många erfarenheter som har bidragit till deras gemensamma förståelse och stöd för varandras ambitioner och drömmar. Deras relation karaktäriseras ofta av ett nära band och ömsesidig uppmuntran, vilket är typiskt inom sportintensiva familjer där alla medlemmar förstår de krav och den disciplin som krävs.

Huso, Zeciras bror, har också spelat en viktig roll i hennes liv. Som bror till en framstående idrottare kan han ha fungerat både som stöd och som en motiverande kraft. I familjer där sport är en central del av livet, är det inte ovanligt att syskon deltar i varandras träningar och tävlingar, vilket stärker deras band och gemensamma förståelse för varandras strävanden. Han har själv varit med och spelat mycket med sin syster i unga dar.

Genom att växa upp med sina två systrar och en bror, har Zecira Musovic haft förmånen att utvecklas inom en miljö präglad av stöd, uppmuntran och kollektiv ambition. Detta familjestöd har säkerligen varit en av hennes styrkor på vägen mot en framgångsrik karriär inom fotbollen. Se och spela på fotboll live =>

Zecira Musovic nuvarande lag och lagkamrater

Zecira Musovic representerar både Chelsea FC Women och det svenska landslaget. Hennes karriär i Chelsea började efter att hon hade etablerat sig som en av de främsta målvakterna i Sverige, vilket gav henne möjligheten att ta steget ut i den internationella fotbollsscenen.

I Chelsea har Zecira fått möjlighet att spela på en av de högsta nivåerna inom damfotbollen, där hon regelbundet ställs inför utmaningar från några av världens bästa spelare. Hennes spel i Chelsea har inte bara hjälpt laget i deras strävanden i både inhemska och internationella turneringar, utan har också bidragit till att hon har kunnat utveckla sina färdigheter ytterligare under ledning av några av de mest skickliga tränarna i branschen.

Parallellt med sin klubbkarriär representerar Zecira Musovic även det svenska landslaget. Att spela för sitt landslag är en stor ära och Musovic har flera gånger stått i mål under viktiga matcher, inklusive Europamästerskap och Världsmästerskap. Hennes erfarenheter internationellt och på klubbnivå gör henne till en värdefull tillgång för landslaget, där hon bidrar med sin expertis och sitt lugn under press.

Zeciras engagemang och framgångar i både Chelsea och det svenska landslaget speglar hennes dedikation och skicklighet som målvakt. Hennes förmåga att prestera under tryck och i viktiga ögonblick har cementerat hennes ställning som en av toppmålvakterna i damfotbollen idag.

Zećira Mušović lagkamrater

En av Zećira Mušović lagkamrater i Chelsea är svenskan Nathalie Björn och Johanna Rytting Kaneryd. Zećira Mušović lagkamrater i svenska damlandslaget utgörs av bland annat Fridolina Rolfö och Rosa Kafaji.

Zecira Musovic nuvarande lag och klubb

Foto: Bildbyrån

Zecira Musovic Sveriges målvakt fotboll damer – hon är målvakt damlandslaget!

Zecira Musovic är en av de framstående målvakterna i det svenska damlandslaget i fotboll. Med sin tekniska skicklighet och pålitliga närvaro mellan stolparna har hon spelat en nyckelroll i lagets försvar. Musovic, som har varit en del av landslaget sedan sin debut, har utvecklats till en ledande figur på planen. Hennes förmåga att göra avgörande räddningar i kritiska ögonblick har gjort henne till en värdefull tillgång för laget. Genom åren har Musovic bidragit till flera viktiga segrar och har varit med och representerat Sverige i stora internationella turneringar, vilket ytterligare cementerar hennes status som en av de bästa målvakterna i svensk damfotboll. Se och spela på fotboll live =>

Zecira Musovic lön

Zecira Musovic räknas som en av Sveriges bästa damfotbollsspelare. Hennes framstående prestationer som målvakt i det svenska damlandslaget och hennes karriär i klubblag på både nationell och internationell nivå har etablerat henne som en ledande profil inom svensk damfotboll. Musovics expertis på fotbollsplanen, kombinerat med hennes närvaro i stora turneringar och viktiga matcher, har bidragit till hennes positionering som en högt värderad spelare i termer av kompensation. Hennes förmåga att leverera under tryck och hennes bidrag till lagets framgångar har inte bara vunnit henne fansens beundran utan också en lönenivå som speglar hennes betydelse och skicklighet inom sporten.

Musovic må vara ett proffs på högsta nivå men det är oklart om hon är bland världens bäst betalda fotbollsspelare.

Zecira Musovic Instagram

Har Zecira Musovic Instagram-konto? Ja, Zecira Musovic har Instagram och hennes konto heter Zecira Musovic (@zeciramusovic). Här kan du se några inlägg från Zecira Musovic Instagram.

FAQ Zecira Musovic

Här är några av de vanligaste frågorna och svaren om Zecira Musovic.

Vem är Zecira Musovic tillsammans med?

Zecira Musovic är tillsammans med pojkvännen med Alen Bibic. Hon är inte någon av de som har en partner i landslaget.

Vilket nummer har Zecira Musovic?

Zecira Musovic har nummer 1 i Chelsea FC Women och även nummer 1 i Sveriges damlandslag. Se och spela på fotboll live =>

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply