bet365

Xavi om Van Gaal: ”Vem är denna idioten?”

Xavi Hernández talar ut om Louis Van Gaal och José Mourinho

Säger i en intervju med ESPN att han inte gillade Louis van Gaal till en början, men att han ändrade uppfattning efter en vecka.

Förra sommaren lämnade Xavi Hernández FC Barcelona för spel i Al-SaddQatar. I dagarna pratade spanjoren med ESPN och den spanske mittfältaren avslöjade bland annat om hans första intryck av Louis Van Gaal, vad han tycker om Víctor Valdes situation och Jose Mourinho.

Xavi har både haft Van Gaal och Mourinho som tränare och hans första intryck av holländaren var inte speciellt positivt.

– Efter två dagars träning tänkte jag för mig själv, vem är denna idioten?, den kommande veckan ändrade han dock åsikt.

– Han är en bra människa som jobbar metodiskt och är perfektionist. Jag tror han är mer lugn nu då pressen inte är lika stor i Premier League som i Barcelona, säger spanjoren.

Victor Valdes situation är inte lätt

Xavi fick även frågan om Víctor Valdes situation i Manchester United där han blivit förpassad till ungdomslaget efter att ha bråkat med Van Gaal.

– Det är en svår sists för Víctor. Både han och Van Gaal har en stark karaktär och jag hoppas att de kommer lösa sig så snart som möjligt. Han tränar och jobbar väldigt hårt, säger Xavi om sin gamle lagkamraten från tiden i FC Barcelona.

Angående Jose Mourinho tycker 35-åringen att kritiken han fått på senaste inte är förtjänt, och att portugisen inte spelar defensiv fotboll.

– Det överraskar mig att folk känner igenom honom för att spela defensivt, det är inte så han gillar allt spela, avslutar han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365