Xavi förbreder sig för sitt 36:e Clásico

 

Efter 14 säsonger med Barcelonas A-lag så har Xavi hunnit med en hel del klassiska matcher mot ärkerivalen Real Madrid. Om han starta ikväll kommer han att ha spelat sitt 36:e El Clásico och blir då den spelare som har spelat flest El Clásicos bland de spelare som återfinns i dagens Barcelona och Real Madrid. Han kommer att ha spelat ett mer än sin bästa vän Iker Cassilas, som man ofta finner mellan stolparna i Real Madrid, men som får avstå kvällens match pågrund av skada.

Den som har spelat flest El Clásicos någonsing är Paco Gento som spelade i Real Madrid mellan 1953 och 1971, och han hann under tiden spela hela 42 klassiska matcher. Ett rekord som Xavi fortfarande har en bra bit kvar till, men det är inte omöjligt för honom.

 I och med att han i dagarna skrev under ett kontrakt som gäller till 2016 så kommer där under den tiden spelas minst sju stycken klassiska matcher mellan Real Madrid och Barcelona,  bara i ligan. Utöver dessa kan man räkna med eventuella cupmatcher och Europamatcher mellan lagen.

 Därför kan den spanska landslagsmittfältaren slå rekordet, om han håller sig skadefri under dessa tre år.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply