Wenger: Vi har inte råd att tappa spelare

Wenger: Vi har inte råd att tappa spelare

Arsenal-tränaren inte optimistisk – vill behålla Alexis Sanchez

En av Arsenals allra största stjärnor just nu är utan tvekan Alexis Sanchez. Chilenaren öser in mål i den rödvita tröjan och har varit en av de klart viktigaste spelarna framåt för London-laget. Han har ryktats bort från klubben under den gångna säsongen och nu tror Arsene Wenger att det kan bli tufft att behålla superstjärnan.

Det vore ingen överdrift att påstå att Alexis Sanchez har varit Arsenals klart viktigaste spelare på offensiv planhalva en längre tid nu. Tillsammans med mittfältaren Mesut Özil har Sanchez legat bakom de allra viktigaste målen.

Den här säsongen slutade dock med en tung femteplats för London-klubben, som i och med det inte kommer att få spela Champions League nästa säsong.

”Många spelare kan lämna”

I och med Arsenals ligafiasko i år kan även många spelare komma att lämna, eftersom de vill spela Champions League. En av de som ryktats bort längst är den chilenske storstjärnan Alexis Sanchez. Arsenals tränare Arsene Wenger, som tillsammans med klubbens ägare ryktas bort, vill inte säga om sydamerikanen lämnar rakt ut. Men nu verkar i alla fall hoppet börja ta slut.

-Vi vill inte tappa för många spelare, men det är klart att det kan bli tufft. Vi har en viktig sommar framför oss där vi måste behålla många spelare, bland annat Alexis Sanchez, säger Wenger på en presskonferens inför FA-cupfinalen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply