bet365

Wenger: ”Englands förbundskapten ska vara från England”

Wenger: "Englands förbundskapten ska vara från England

Arséne Wenger ger signaler angående sin framtid i England

Arsenals tränare Arséne Wenger har nämnts som huvudkandidaten att ta över som engelsk förbundskapten efter Sam Allardyce-skandalen. Själv vill Wenger se en engelsman som förbundskapten för England.

Den 27:e september, exploderade fotbollsvärlden när brittisk media avslöjade att Sam Allardyce hade förklarat för agenter hur man undviker FA:s regler gällande spelarköp. Denna video fångades på film och fanns överallt på internet. Kort därefter bekräftade Allardyce själv att han avgår som förbundskapten för England, blott 67 dagar efter att han tillträdde. 

FA har redan tillsatt Gareth Southgate som tillfällig förbundskapten. Southgate kommer närmst som tränare för Englands U21-landslag och tanken är att han ska återgå dit inom den närmsta framtiden. Huvudkandidaten som ny förbundskapten har varit Arsenals tränare Arséne Wenger. Själv vill han helst se en engelsman som förbundskapten för England.

”Det är väldigt viktigt”

I en intervju med BeIN Sports säger Wenger att han inte vill se en fransman som han själv ska träna England, han vill se en engelsman.
– Det är väldigt viktigt, det har jag alltid sagt. Ett land som England, med en enorm fotbollspassion och med tanke på strukturen på landslaget menar jag att det krävs en ledare från egna landet, samtidigt som han bekräftar att ingen kontakt från FA har kommit till honom.

– Det har inte varit någon kontakt. Det finns inget att säga, säger Wenger till BeIN Sports enligt ESPN.

Sam Allardyce kan nu också stängas av från all fotboll.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply