Wales EM trupp 2024 – Walesiska fotbolls EM-truppen 2024!

Wales EM trupp 2024 - Walesiska fotbolls EM-truppen 2024!

Wales spelartrupp Fotbolls-EM 2024

Wales EM trupp 2024? Wales är ett land och lag man aldrig vet var man har. man har en hel de landsmän som spelar i engelska Premier League och många av spelarna i landslaget håller en bra nivå vilket gör att man har kompetens och erfarenhet att gå långt i mästerskap. Det återstår att se hur det gör för Wales när det kommer till EM 2024. I denna artikel tar vi ett kik på Wales EM-trupp. Se och spela på fotboll live =>

Wales EM trupp 2024 - Walesiska fotbolls EM-truppen 2024!

Wales tog sig inte till EM 2024 efter att ha åkt ut i playoff mot Polen.

Här går det att finna mer information om Wales laguppställning inför EM 2024 i Tyskland och vilka spelare i Wales herrlandslag i fotboll som har blivit uttagna till Wales EM-trupp 2024.

Wales EM-trupp 2024

Förbundskapten Chris Coleman har nu tagit fram de spelare som han vill skall representera Wales i fotbolls-EM 2024 i Tyskland och det finns ett par överraskande namn med i den Walesiska EM-truppen. Det finns även många karaktärer och profiler med och en trolig startelva ställer upp sig väldigt starkt, med övervägande spelare från Premier League såväl som några från den inhemska ligan.

Odds Wales vinner EM-guld (vinnarodds): 31.00
Odds Wales spelar final: 3.50
Odds Wales når semifinal: 3.60
Odds Wales når kvartsfinal: 2.35
Odds Wales åker ut i åttondelsfinal: 2.80
Odds Wales går vidare från gruppen: 1.66
Odds Wales vinner gruppen: 9.00
Odds Wales kommer sist i gruppen: 3.40

I Wales EM-trupp 2024 finns det en salig blandning av rivaliserande lag från den engelska högstaligan, med Gareth Bale den spelare som sticker ut som spelar i Real Madrid och som inte heller står med på Colemans lista. Detta är dock enbart då han har fått okej från ledningen att inte åka med den preliminära walesiska EM-truppen på träningslägret i Algarve då han spelar Champions League-final med det spanska klubblaget.

Walesiska EM-truppen i fotboll 2024

EM-grupp: Grupp B
Ranking: 24 i UEFA-ranking.
Förbundskapten: Chris Coleman

Här presenteras de spelare som ingår i den preliminära Walesiska EM-truppen. Wales trupp till EM består av 26 fotbollsspelare och 3 stycken målvakter. Det är spelarna nedan som får äran att representera sitt land och kan kalla sig Wales bästa fotbollsspelare:

Målvakter: Wayne Hennessey (Crystal Palace), Danny Ward (Liverpool), Owain Fon Williams (Inverness).

Försvarare: Ben Davies (Tottenham Hotspur), Neil Taylor (Swansea City), Chris Gunter (Reading), Ashley Williams (Swansea), James Chester (West Brom), Ashley Richards (Fulham), Paul Dummett (Newcastle), Adam Henley (Blackburn), Adam Matthews (Sunderland), James Collins (West Ham).

Mittfältare: Aaron Ramsey (Arsenal), Joe Ledley (Crystal Palace), David Vaughan (Nottingham Forest), Joe Allen (Liverpool), David Cotterill (Birmingham City), Jonathan Williams (Crystal Palace), George Williams (Fulham), Andy King (Leicester), Emyr Huws (Wigan), Dave Edwards (Wolves).

Anfallare: Hal Robson-Kanu (Reading), Sam Vokes (Burnley), Tom Bradshaw (Walsall), Tom Lawrence (Leicester), Simon Church (Nottingham Forest), Wes Burns (Walsall).

Wales bästa målskytt i EM-kvalet (inklusive kval och Playoff):

Gareth Bale: 7 mål

Spelarna i Wales EM-trupp som kan avgöra

Gareth Bale: Toppar fortfarande listan som den dyraste fotbollsspelaren i världen.

Gareth Bale (9.00) är även den walesiska spelare som enligt spelbolagen är tippad att vinna skytteligan i EM.

Wales spelprogram i EM 2024

Wales vill ta sig vidare från Grupp B och chansen att de gör det, som etta eller tvåa, är ganska bra. Trots det kan de även som trea ha en chans att ta sig vidare då de fyra bästa treorna i EM även de tar sig ur gruppspelet. Den första matchen mot Slovakien i premiären kan komma att bli tonsättande i hur de sedan går vidare med Ryssland och framförallt England.

Wales EM-matcher i Tyskland

När spelar Wales sin första match i EM 2024? Wales första EM match är mot Slovakien den 11 juni 2024 kl 18:00 på Stade de Bordeaux i Bordeaux. Wales nästa match i fotbolls-EM 2024 är den 16 juni 2024 kl 15:00 mot England på Stade Bollaert-Delelis i Lens.

Vilka lag har Wales i sin EM-grupp? Wales spelar i EM-gruppen Grupp B. De lag som spelar i Grupp B utöver Wales är England, Slovakien och Ryssland. För datum och speltider för Wales matcher mot Frankrike, Schweiz och Albanien se Wales spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Wales matcher i fotbolls-EM 2024!

Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2024 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2024. Se även vår EM guide 2024 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2024, såsom spelschema för EM 2024, TV-tider fotbolls-EM 2024 och  vilka kanal som sänder matcherna i EM 2024vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2024 arenor som kommer att användas i Frankrike m.m

Wales EM trupp 2024 - Walesiska truppen till fotbolls EM 2024!

Vanliga frågor om Wales EM trupp 2024

Ifall du har några frågor om Wales EM-trupp 2024 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den Walesiska truppen inför EM 2024 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och Walesiska landslaget inför Wales enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Wales EM-trupp 2024.

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, SpanienItalien, Island och Sverige har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen.

Läs mer om EM-trupper och förutsättningarna inför sommarens EM-slutspel

Svenska EM-truppen 2024

Bästa målvakterna i EM 2024

Bästa backarna EM 2024

Bästa anfallarna i EM 2024

Prispengar fotbolls EM 2024

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365