Costa Ricas VM trupp 2022 – Costaricanska truppen till fotbolls-VM 2022!

Costa Ricas VM trupp 2018 – costaricanska truppen till fotbolls-VM 2018!

Costa Ricas VM-trupp 2022

Costa Ricas spelartrupp till Fotbolls-VM? Kan Costa Rica bli VM:s stora överraskning i år igen? För få verkar tro på Costa Ricas VM trupp 2022. Visst, Costa Rica hamnade i en väldigt tuff grupp där giganterna Spanien väntas ta hem den utan några större problem. Se och spela på fotboll live =>

Costa Ricas VM trupp 2022 – Costaricanska truppen till fotbolls-VM 2022!

Samtidigt så har ju Costa Rica gått vidare ur svåra gruppen förut. Eller minns ni 2014 i Spanien, där lag som Uruguay, Italien och(!) England hamnade bakom centralamerikanerna. Både Italien och England fick ju faktiskt åka hem efter att Costa Rica vunnit gruppen, och Uruguay slutade tvåa. Uruguay trupp VM 2022 hamnade dock i en lättare grupp denna gång.

Hur som helst, så bara för att Costa Rica på pappret inte är favoriter så kommer det inte betyda att de blir en slagpåse. Faktum är ju att det här costaricanska VM-laget rent av passar bäst som en liten underdog. Samtidigt finns det ju god kvalitet i det här laget, minst sagt.

Den som de allra flesta kommer att känna igen är Keylor Navas, det vill säga Real Madrids målvakt. Den nu 31-årige målvakten fick ju sitt stora genombrott i VM 2014 när han stod för minst sagt imponerande insatser. Bland annat så höll han ju nollan i tre av fem matcher, när costaricanerna åkte ut så sent som i kvartsfinal mot VM-trean Nederländerna.

Det kommer förstås inte att bli särskilt enkelt för det är centralamerikanska laget. Men det är det väl aldrig, egentligen. Så just därför är ju förutsättningarna sig lika. Ett Costa Rica som får vara underdog och inte förväntas att vinna. Då kanske det här landslaget kan stå för en ny jätteskräll – eller fler. Streama VM live här =>

Costa Ricas VM trupp 2022 – Costaricanska truppen till fotbolls-VM 2022!

Costa Ricas VM-trupp 2022

Om vi ser vad oddsen för fotbolls VM 2022 har att säga så går det direkt att utläsa att Costa Rica inte är någon favorit till att varken vinna mästerskapet (så kart), eller att ens ta sig vidare ur den här gruppen.

För istället är det den spanska VM truppen och den tyska VM truppen som är stora favoriter att göra upp om förstaplatsen i VM:s Grupp E. Men vi dock hur luriga costaricanerna är. Vill det sig riktigt väl så lär de kunna sätta många lag på plats. Var så säkra på det. Det gäller även Spanien och Tyskland.

  • Bäst på odds att Costa Ricas vinner hela VM: 451.00
  • Oddsen att costaricanerna tar sig vidare från Grupp E: 12.50
  • Odds på att Costa Rica vinner gruppen: 57,00
  • Oddset att Costa Rica slutar sist i sin grupp: 2.65

Costa Ricaska VM-truppen 2022 fotboll

VM-grupp: Grupp E
Ranking: 25 på FIFAs ranking
Förbundskapten: Oscar Ramirez

Den 25-rankade nationen var ju ett av länderna som såg till att USA får stanna hemma och istället att Mexiko, Costa Rica – tillsammans med Panama – får åka till Qatar för att spela fotbolls-VM. Med flera stjärnor, som ni kommer att få se i truppen, så är det ju självklart att Costa Rica är ett lag som går att räkna med i det här mästerskapet.

Vad det gäller mer fotbolls från Costa Rica så tipsar vi er att om läsa om det på Costa Ricas fotbollsförbund.

Ta del av hela Costa Ricas VM trupp 2022

Målvakter: Keylor Navas, Patrick Pemberton, Leonel Moreira

Försvarare: Cristian Gamboa, Ian Smith, Ronald Matarrita, Bryan Oviedo, Oscar Duarte, Giancarlo Gonzalez, Francisco Calvo, Kendall Waston, Jhonny Acosta

Mittfältare: David Guzman, Yeltsin Tejeda, Celso Borges, Randall Azofeifa, Rodney Wallace, Daniel Colindres, Christian Bolanos

Anfallare: Johan Venegas, Joel Campbell, Marco Urena, Bryan Ruiz

Costa Ricas bästa målskytt i VM-kvalet:

Det var anfallaren Marco Urena som gjorde flest mål i den avslutande kvallrundan. Det med sina tre baljor.

Costa Ricas fotbolls-VM 2022 trupp: spelarna i Costa Ricas VM-trupp som kan avgöra VM 2022

Keylor Navas: Det var exakt fyra år sedan som Navas slog igenom, i VM, efter att ha skickat hem både Italien och England. Costa Rica behöver flera såna insatser för att ha en rimlig chans att ta sig vidare ur den här gruppen.

Marco Urena: Den främste målskytten i kvalet, som spelar i Zlatans LA-rival, kommer att ha viktiga uppgifter framför sig. Och inte minst väldigt svåra matcher.

Celso Borges: Efter totalt tre säsonger i AIK så valde Celso Borges att gå till La Liga-klubben Deportivo La Coruña. Nu kommer han få bli den spelfördelande kuggen i det costaricanska mittfältet.

Jhonny Acosta: Till vardags spelar han i den colombianska klubben Rionegro Aguilar. I sommar kommer han att vara en av de troligtvis fem backarna som ska hålla tätt mot stora Tyskland, samt Spanien och Japan.

Costa Ricas spelprogram i VM 2022

Det kommer förstås inte att bli lätt alls för Costa Ricas VM trupp 2022 att stå sig på världens kanske hetaste fotbollslandslag just nu, i Tyskland. Men det går ju alltid att göra som i VM 2014. Hur som helst.

Det börjas med match mot Japan i Samara den 17:e juni, kl 14 svensk tid. Det här är då en måstematch direkt. För blir det inte minst en poäng så känns det som att Costa Rica kan börja fundera på hemresan.

För i den andra matchen väntar Spanien i St Petersburg. En match som då skulle göra att costaricanerna måste spela som sämst oavgjort för att ha en rimlig chans att gå vidare. Men då måste centralamerikanerna fortfarande vinna mot Tyskland, ett lag som är rankar sexa i världen. Den matchen spelas den 27:e juni i Nizjnij Novgorod.

Costa Ricas VM-matcher i Qatar

Vi kan räkna ganska så kallt med att Costa Ricas VM trupp 2022 kommer att ställa upp som de gjort i kvalet. Och även som de gjort i tidigare mästerskap, framför allt mot bättre motstånd. Det genom att ställa upp en stor 5-backslinje som ska täckas upp av den mycket duktiga Keylor Navas mellan stolparna.

Sedan får vi nog också se ett mittfält med fyra spelare, där framför allt Celso Borges lär tilldelas den spelfördelande rollen, och Guzman får rikta in sig lite mer defensivt. Sedan får Marco Ureña den mycket tuffa uppgiften att jaga mål på ensam hand där uppe.

Vanliga frågor om Costa Ricas VM trupp 2022

Så, det vi vet är att Costa Rica inte framstår som någon superfavorit. Faktum är ju att det bara finns fem lag som är sämre tippade än det här landslaget. Och det är bland annat Saudiarabien VM trupp 2022, ett land som väntas rycka direkt i Grupp E.

Men det tåls att ta upp igen. Costa Rica gav oss alla ansikten på hur skrällar ser ut under det förra världsmästerskapet. Så varför skulle inte den här sammansvetsade truppen kunna göra om det ännu en gång i Qatar?

Costa Rica VM trupp 2022 – Costaricanska truppen till VM i fotboll 2022!

Costa Ricas VM trupp 2022

Odds VM 2022 är släppta och det går att se vilka som är favoriter till att vinna VM. Det går självklart att spela på att Sydkorea vinner Fotbolls-VM 2022.

Silly Season har tagit fram allt inför Fotbolls VM 2022, och inte bara Costa Ricas VM trupp 2022. Du hittar allt från spelschema alla matcher i VM 2022 och Sveriges matcher i VM till tv-tider och tv-kanaler för Fotbolls VM hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på VM 2022 och bäst odds på fotbolls VM.

Letar du info om endast Sveriges matcher i VM 2022? Vi har även tagit fram TV-kanaler för Sveriges matcher och TV-tider för de matcher Sverige kommer att spela. Det går även att se Spaniens VM-trupp här.

Vem som har rättigheter till Fotbolls VM 2022 är även det klart. Då det kostar är det två bolag som gått ihop och köpt loss sändningsrättigheterna för VM 2022.

Inget av Tyskland, Spanien, Frankrike, Brasilien, Argentina och Frankrike har ännu gått ut med sina officiella VM-trupper. Favoritlagen kommer att släppa de officiella trupperna under veckan och förmodligen under helgen precis såsom Danmark. Under helgen får vi nog även reda på vilka 23 spelare Costa Rica har valt ut Qatar-turneringen. Sveriges VM-trupp hittar du här.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply