VM 2026 kommer av många skäl att bli det sämsta hittills

VM 2026 kommer av många skäl att bli det sämsta hittills

år 2026 kommer Kanada, Mexiko och USA att stå som värd för det gemensamma anbudet. Även om det ännu inte är klart vilka som kommer att stå som värd för de enskilda matcherna eller vilka arenor de kommer att spelas på, har man redan valt ut spelplatser för gruppspelet.

Det är troligt att många central- och sydamerikanska länder har planerat att rösta för Marocko som ett block på grund av deras koloniala historia med Frankrike om Belgien skulle vinna värdskapet över dem.

Känner du dig andfådd? Jag också. Men oroa dig inte, den sista gången vi får uppleva det perfekta gruppspelet är snart över.

När vi satte oss på våra platser på den kolossala Al Bayt-stadion publicerade The Guardian en artikel om de potentiella förändringarna inför fotbolls-VM 2026. Det verkar som om det skulle kunna bli fyra lag per grupp.

Även om en del människor kan känna sig trygga i detta, tycker jag att det faktiskt är den bästa veckan i VM. Detta beror på att det är slutspel för alla åtta grupper med fyra lag i varje. Se och spela på fotboll live =>

Hittills har Senegal-Ecuador varit den mest dramatiska matchen i turneringen, med Iran-USA på en nära andraplats. Med bara tre minuters förlängning kvar i Mexikos match mot Saudiarabien och med Polen som hade fått färre gula kort tidigare behövdes ett mål.

Om Tunisien hade gjort ett mål till mot Australien hade de gått vidare till nästa omgång. På samma sätt om Romelu Lukaku bara hade omvandlat ett av sina åtta öppna skott mot Kroatien, som i sin tur hade fyra sekvenser innan en tvivelaktig straff från att ha blivit underkänd.

Är det verkligen vad vi vill? Japan, Spanien, Costa Rica, Tyskland – alla är borta. Allt händer på en gång. Det är en för stor risk.

FIFA överväger att ändra hela strukturen för hur VM arrangeras. De talar om att göra sig av med formatet med 32 lag och eventuellt ha fyra lag i varje grupp.

Nu siktar de inte bara på en seger – de vill ha möjlighet till ett oavgjort resultat. Vissa kanske ser detta som meningslöst, men för förlorarna är det ytterligare en chans till framgång.”Fotboll är ofräscht och behöver dammas av”.

Enligt uppgifter på onsdagen kan VM nu komma att ha straffskjutningar i gruppspelet. Även om denna nyhet kommer som en lättnad för vissa är det bara en tillfällig lösning, eftersom idén om att spela VM vartannat år tyvärr föll bort förra sommaren.

De enda förändringar som gjordes i sporten för den här turneringen var en halvautomatisk offside-kamera och 3D-animerade bilder av spelarna i repris. Det krävs en domare i världsklass för att förstå vad en offside är, men oroa dig inte – du behöver bara sex minuters studiotid med dem.  Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

Sista gången vi upplever det perfekta gruppspelet

Jag tittade på appen Fifa+, som ger spelarna ”heatmaps” i spelet, när jag hittade en länk som förmodligen inte borde ha funnits där. Upptäckten skedde under matchen Tyskland-Costa Rica – som förtjänar första pris för veckans bästa 90 minuter.

Ta fram dina mentometerknappar och spänn fast dig, för här är hela listan som kommer att göra VM i Qatar näst bäst när det kommer till Nordamerika om fyra år:

• I den första omgången av gruppspelet dras gränserna på sidorna om, vilket gör att spelområdet får formen av en romb.

• Under den första halvan av spelet finns det ytterligare en spelare som fungerar som wild card. Den här spelaren kan passas av båda lagen, men kan inte göra mål!

• Spelarna får använda händerna mellan minut 55 och 60.

• De nationella lagen i kvartsfinalerna kommer att ersättas av e-sportslandslagen som spelar mot varandra på Playstation.

• Av de fem möjliga bytena får tränaren bara göra fyra. Publiken röstar sedan på vem de tycker ska fylla den femte och sista platsen!

Att försöka avskaffa utlottningar är en dum idé, och här är anledningen till det. Jag kan bara tolka det som att idén uppstod ur insikten att 48 lag är för många. Se och spela på fotboll live =>

Grupper med tre lag kommer att skapa mer spänning, vilket Qatar för närvarande upplever. Till och med Fifa har erkänt att deras VM-upplägg med 32 lag är det bästa sedan 1998 – 48 länder i ett enda mästerskap kan inte organiseras symmetriskt. Problemet med fyra lag i tolv grupper är att 24 extra matcher produceras, tredjeplacerade lag måste tävla i slutspel för att kompensera för träden, och semifinallagen kan behöva spela åtta matcher inom 32 dagar.

straff är det nya äventyret som alla försöker sig på för att uppnå perfektion. Vem vet vad som händer om fyra år? Rombformade planer? Spelare som tar med händerna? Allt vi vet är att det perfekta gruppspelet inte finns. Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

Fler populära listor

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply