bet365

Vilt festande och firande efter VM-guldet i Buenos Aires!

Lokala fotbollsfans utbröt i jubel "Fotboll är allt för oss"

Guldet blev argentinskt, och folket i Buenos Aires gläds! Världsmästerskapet har fört samman ett mycket splittrat land som befinner sig i ekonomisk och politisk kris. Sandra Lucchesi utbrister: ”Vi förtjänade detta! Nu känner jag mig euforisk!”

Argentina vann sitt tredje VM-guld. Messi gjorde två av målen under finalen, men det räckte inte för att vinna VM 2022 skytteliga. Trots detta är Messi en av spelarna som gjort flest mål i VM genom tiderna. Första målet satte Messi genom en straff och under finalen utdelades 3 straffar. Det är rekord för antalet straffar under en final och VM 2022 utdelades rekordmånga straffar ut!

VM-guldet och Messi fick invånarna i Buenos Aires att utbryta i ett vilt firande och festande på söndagseftermiddagen. Gatorna i Buenos Aires och runt Obelisco de Buenos Aires översvämmades av människor som ville fira Argentinas guldmedalj. Tusentals människor sjöng fotbollssånger och dansade tillsammans flera timmar efter den sista matchen. Se och spela på fotboll live =>

Fotboll betyder allt i Argentina eftersom det är det enda som förenar oss

Sandra Lucchesi, 49, utbrister: ”Vi förtjänade detta! Nu känner jag mig euforisk! Fotboll betyder allt i Argentina eftersom det är det enda som förenar oss.”

Lucchesi fortsatte med att berätta hur djupt splittrat hennes land är politiskt och med fler medborgare som hamnar i fattigdom varje dag.

Men i stadens centrum, runt obelisken, dansar argentinare nu sida vid sida i vitt och ljusblått. Sedan landet vann VM 1978 har det varit tradition att fira nationalhjältarna och deras seger på Avenida 9 de Julio, som är Buenos Aires bredaste aveny som såg matchen tillsammans med sin man Ariel Lucchesi och sin 20-åriga dotter Ludmila Luachersi innan hon rusade ut, ”betyder politisk position och parti ingenting.”

”Vilken lycka, vilken glädje. Fotboll samlar alla argentinare. Det lyfter oss ur den depression landet befinner sig i”, säger Veronica Coronel, Mamma till två söner deltar i den stora gatufesten.

Det här året har varit tufft för argentinarna, inte bara på grund av den ekonomiska krisen och inflationen, utan också på grund av skandaler som den som inträffade den här månaden när vicepresident Cristina Kirchner dömdes till sex års fängelse för korruption

Messi förtjänade det här mer än någon annan

Många såg matchen hemma, men restaurangerna och kaféerna i centrum hade fullt upp under slutspelet. Små grupper tittade på matchen på mobiltelefoner längs gatan. Valeria Díaz och hennes pojkvän Julian Hernandez var bland dem som satt inne på Alma-caféet strax utanför obelisken.

”Jag brinner inombords”, sa Valeria Díaz som sade sig ha lidit under andra halvlek och den avgörande straffsparksutgången , ”Det här är trots allt det största som kan hända mig i mitt liv”

” Messi förtjänade det här mer än någon annan, säger Hernandez, som började gråta när Argentina vann”

”Jag är full av adrenalin. Mitt hjärta hoppar ur bröstet på mig”, säger Laura Grighini.

Vännerna var inte födda när Argentina vann VM 1986, men de känner att det äntligen var deras chans att få uppleva ett historiskt firande i staden.

”Fotboll betyder allt i vår argentinska kultur”, säger Yamile Barbich.

Folket hyllar Lionel Messi

Efter söndagens sista match stängdes ett område på 15 gånger 20 kvarter av för trafik i centrala Buenos Aires. Gatufesten som ägde rum runt obelisken i stadens centrum började under VM 1978. Vid den tiden hade en repressiv diktatur makten över Argentina och stora sammankomster var förbjudna. Folk var dock så upprymda efter att ha vunnit VM-matcher att de strömmade till obelisken ändå.

Platsen har också använts för att samlas för att trösta, som när den stora fotbollshjälten Diego Maradona dog 2020.

”Messi förtjänade att vinna detta för många år sedan, han är en legend. Det här är det bästa som kunde hända”, sade José Carnete, som firade segern med vänner i Buenos Aires.

”Argentina är ett av om inte det bästa landet någonsin. Jag är så stolt – det här är fantastiskt!” säger 18-årige Alexander Alvarin.”

Vem vann Fotbolls VM 2022? Vilket lag som vann VM 2022 vet vi nu och det blev Argentina vann VM-guldet. För det fick Argentina 44 miljoner dollar i prispengar och nu även ett av länderna med flest medaljer i VM. Här kan du se vilket land som leder medaljligan VM genom tiderna!. Hämta gratisspel värt 1500 kr här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply