Villarreal-tränaren: ”Vi försöker få hit Real Madrid-anfallaren”

Villarreal vill få in Denis Cheryshev

Lagets tränare Marcelino García Toral säger under söndagskvällen till radiokanalen Cadena SER att man kommer att försöka övertyga spelaren om att spela i Villarreal nästa år.

Förra säsongen spelade Denis Cheryshev en stor roll för Villarreal när laget slutade på sjätteplats och fick en plats i nästa års upplaga av Europa League. Ytterforwarden gjorde fyra mål på 23 matcher i La Liga och var en bra injektion för laget där ryssen tillsammans med argentinaren Luciano Vietto var två av lagets viktigaste spelare i offensiven.

Den ryske spelaren som ägs av Real Madrid är osäker på om han kommer att spela den kommande säsongen i den spanska huvudstadsklubben eller om han kommer att lånas ut igen. Någon som har planerna klara är Villarreals tränare Marcelino García Toral som under söndagen blev intervjuad av den spanska radiokanalen Cadena SER. Väl där berättade han om hur han ser på den kommande säsongen samt på andra nyförvärv.

Cheryshev var en väldigt viktig spelare för oss den gångna säsongen. Vi vet inte om han stannar i Real Madrid, därför försöker vi övertyga honom att komma hit” berättade tränaren som varit i klubben i två och en halv säsong. Han anslöt till Valencia-klubben i januari 2013 och ett halvår senare stod det klart att Villarreal var tillbaka i den spanska högstaligan efter ett år av spel i Liga Adelante.

Erkänner att han gillar Roberto Soldado

Tränaren fick även kommentera intresset för Roberto Soldado som kom upp för någon dag sen. Marcelino valde att inte avslöja alldeles förmycket, även om han erkände att han gillar den Valencia-födde spelaren.

”Soldado är en stor spelare. Han har mycket erfarenhet och ett bra målsinne. Självklart gillar jag honom, precis som jag gillar Cristiano Ronaldo eller Leo Messi” berättade 49-åringen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply