Vilket lag kniper Alexander Isak i sommar?

Vilket lag kniper Alexander Isak i sommar?

Spekulationerna kring Alexander Isaks vara och inte vara i Dortmund har varit många. Efter att mest ha fått nöta bänk och spela med reserverna i Dortmund, så fick Isak äntligen till en utlåning till Holländska ligan och Willem II.

Succén var ett faktum och Alexander Isak lyckades med konst stycket att göra hela 18 poäng på 15 matcher, 13 mål och 5 assist. Givetvis har detta gjort att många andra klubbar har fått ögonen för Isak. Willem II har inte möjlighet att betala Alexanders Isaks höga lön på 20 miljoner per år. Så med största sannolikhet kommer han gå på nytt lån eller skickas tillbaka till Borussia Dortmund.

Tuff konkurrens i Dortmund

Med tanke på Dortmunds senaste värvningar och spelarna de har i laget sen tidigare så som nyförvärvet Thorgan Hazard och Jadon Sancho samt Paco Alcacer. Så blir det väldigt svårt för Isak att ta en ordinarie plats i startelvan.

Fortsättning i Holland?

Många casinon på nätet, spelbolag och oddssättare har spekulerat hårt vilken som blir Alexander Isaks nästa klubb. Många tror att han kommer gå till en bättre klubb i Holland, vilket hade varit ett naturligt steg samt att han vid det här laget känner till ligan bättre. Kanske PSV Eindhoven, Feyenoord, eller till och med storklubben Ajax kan vara intresserad av Alexanders tjänster. Ajax kan vara ett bra alternativ, då de med största sannolikhet kommer tappa spelare under sommaren efter sina framgångar i Champions League och inhemska ligan och cupen.

Andra klubbar intresserade

Det går även rykten att klubbar som Chelsea, Roma, Barcelona och Anderlecht är intresserade. Dock är chansen är ganska minimal att Isak skulle få speltid i någon av dessa klubbar förutom möjligen Anderlecht men där är problemet att de inte kan betala en sådan hög lön som Isak kräver.

Vända hem till AIK?

Många AIK supportrar önskar nog att Alexander Isak skulle kunna komma tillbaka som lån till AIK men troligtvis har de tåget gått för längesen. En sådan utlåning hade nog eventuellt varit möjlig innan utlåningen till Willem II men efter succén i Holland är chanserna oerhört små.  Med de sagt är nog chansen ganska stor att Alexander Isak återvänder till AIK en vacker dag i slutet på sin karriär, då AIK är klubben i hans hjärta.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply